Kalevile maksid edasipääsu eurosarja otsustavad momendid kohtumistes võõrsil

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (valges) võitluses palli pärast.
Kristjan Kangur (valges) võitluses palli pärast. Foto: Raigo Pajula

BC Kalev/Cramo laeks FIBA EuroChallenge’il jäi alagrupiturniir. Peatreener Nenad Vucinic tõdes, et edasipääsu maksid klubile otsustavad momendid võõrsil peetud kohtumistes.


«Kõik on pettunud. Mina ise, teised treenerid ja mängijad. Meie eesmärk oli võita kõik neli sarja, kus osalesime,» tõdes Vucinic. «Nüüd aga langesime eurosarjast välja ning seda ei saa enam tagasi võtta.»

Kalevi põhiliseks komistuskiviks eurosarjas said võõrsil peetud mängude viimased veerandajad. Näiteks grupis teisena edasi pääsenud BC Kiievi vastu oldi Ukrainas enne viimast kümmet minutit kaotusseisus vaid nelja punktiga, kuid lõpuks tuli ometi tunnistada kiievlaste 90:75 paremust.

Alagrupi võitnud Ljubertsõ Triumfi vastu koguni juhiti enne otsustavat vaatust, kuid lõpuks panid väljakuperemehed oma paremuse maksma 75:59. Võõrsil kaotati ka Deutsche Bank Skylinersile 57:61.

«Kahjuks ei mänginud me võõrsil peetud kohtumistes otsustavatel momentidel hästi,» nentis Vucinic.

«Samas arvan, et meie alagrupp oli väga raske. Kõik kolm vastast olid kõrgetasemelised meeskonnad. Oleksime pidanud mängima paremini, et saada edasipääsuks vajalikud neli võitu. Tegelikult on see kõik meeskonna ehitamise üks osa ja loodan, et tulevikus mängime tähtsatel hetkedel edukamalt,» lisas Vucinic.

Valmo Kriisa tunnistas samuti, et Kalevil on eurosarjades stabiilsusega probleeme olnud – üks poolaeg on tulnud välja väga hästi, kuid teisel on lagunetud.

«Näiteks Moskvas oli mäng täielikult meie kontrolli all, kuid andsime kümne minutiga kõik käest,» sõnas Kriisa. «See näitab, et me pole veel päris seal, kus peaksime olema.»
Samamoodi oli ka viimases kodumängus Triumfi vastu. Kalevlased läksid 9:0 juhtima, kuid siis järgnes pikem mõõn ning poolaja kaotasid eestlased 28:44.

«Mäng algas meie jaoks tegelikult väga hästi, üritasime vastased kohe esimesel veerand­ajal purustada,» märkis Vucinic, kes pidas just liigset võidunälga kalevlaste komistuskiviks. «Iha sai aga võimetest võitu. Hakkasime liialt kiirustama. Asjad ei käi päris nii, et sedavõrd tugevat vastast võiks kümne minutiga 20 punktiga lüüa.»

Teisel poolajal ärgati taas üles ning mindi neljandal veerandil koguni juhtima.
Paraku tabasid külalised viimasel sekundil kolmese ja tõid tabloole viiginumbrid 74:74.

«See oli väga raske mäng, tulime kaotusest välja alles viimase hetke viskega,» tunnistas Triumfile 14 punkti toonud ja 11 lauapalli noppinud Marcus Goree. «Lisaajal nad õnneks väsisid ja meil oli rohkem energiat.»

Kriisa oli tabava kolmese üle isegi õnnelik, kuna siis säilis veel teoreetiline võimalus vajaliku 17 punktiga vastaseid edestada ning alagrupist edasi pääseda.

«Mul oli isegi hea meel, et see kolmene lõpus sisse läks,» sõnas Kriisa. «Mina olin tegelikult häälestatud selleks, et viis minutit on veel aega see 17 punkti tagasi teha. Tagantjärele võib mõelda, et võidu korral oleks ehk alagrupi seis parem olnud, kuid läksime siiski edasipääsu peale.»

Kuigi Vucinici sõnul olid eesmärgid tõepoolest kõrgemad, võib Kalev nüüd veelgi tulisemalt esineda Balti liigas. Praegu hoitakse tabelis teist positsiooni. Samas polnud see kalevlaste peatreeneri jaoks lohutus.

«Me võime otsida kaotusest häid külgi, kuid üheltki turniirilt väljakukkumist ei saa võtta positiivsena,» sõnas Vucinic.

Vähemalt üks uudis võib Kalevit rõõmustada. Nimelt sai Balti liiga detsembri parimaks mängijaks valitud kalevlane Nate Fox Triumfi vastu neljandal veerandajal tugeva löögi ning Vucinic kartis, et mehe mängupaus võib venida päris pikaks. Nüüd aga on need kartused kadunud.

«Foxi ehmatus tugevast löögist oli suurem kui vigastuse tõsidus,» selgitas füsioterapeut Priit Lehismets, kelle hinnangul võib ameeriklase paus jääda vaid ühe-kahe treeningu pikkuseks. «Õnneks pole midagi katki ega puruks.»

Tabloo

BC Kalev/Cramo – Ljubertsõ Triumf 81:87 (28:44, 74:74)
Kalev: Josh Pace 21 punkti, Kristjan Kangur 17, 10lp., Nate Fox 16, 9, John Linehan 11, Gregor Arbet 7, Valmo Kriisa 5, Kevin Lyde 4.
Triumf: Kerem Tunceri 18, Marcus Goree 14, 11 lp., Sergei Toporov 14, Ernest Bremer 12, Jegor Võaltsev 11, Fjodor Dmitrijev 8, Vadim Panin 6, Pavel Sergejev 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles