Inimõiguslased ärgitavad F1 meeskondi Bahraini GP-d boikoteerima

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Inimõigusteorganisatsioonid plaanivad vormel-1 meeskondadele ja sõitjatele suunatud kampaaniat, et nood loobuksid tänavusel Bahraini etapil osalemisest. Mullu riigis puhkenud rahutuste tõttu jäi Sakhiri rajal etapp sõitmata ja Bahraini inimõiguste keskuse asepresident Nabeel Rajab leiab, et samamoodi peaks minema ka sel aastal.

„Valitsus tahab vormel-1 kaudu maailmale mõista anda, et olukord riigis on normaalne. Kui vormel-1 siia tuleb, siis jääbki kõigile selline mulje. Meile meeldiks, kui nad siin ei võistleks. Olen kindel, et kõik sõitjad ja meeskonnad austavad inimõigusi,“ lausus Rajab veebilehele Arabian Business.

Organisatsiooni Human Rights Watch kõneisik Mariwan Hama-Saeed arvab samuti, et FIA ei tohiks korraldada võistlust riigis, kus leiavad aset tõsised inimõiguste rikkumised. „Valitsus surub praegugi demokraatiat toetavaid proteste alla. Poliitiline olukord Bahrainis on väga ebastabiilne ja valitsuse soovimatus tõsiseltvõetavaid reforme läbi viia leida teeb meid väga murelikuks,“ ütles Hama-Saeed.

Vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone on aga veendunud, et etapp toimub probleemideta ja plaanipäraselt 22. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles