Musting: kõik mõistavad, et see on ellujäämismäng

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis kaitsetööl.
Eesti koondis kaitsetööl. Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallikoondisel on selg vastu seina, täna tuleb MM-valikmängus Hollandiga saada võõrsil vähemalt viigipunkt, siis jääb edasipääs laupäevase kodumängu otsustada. Kaotus kustutab aga kõik lootused.


«Püssi pole me põõsasse visanud, kõik mõistavad, et see on ellujäämismäng,» sõnas Eesti koondise peatreener Kalmer Musting. Eile varahommikul teekonda alustanud meeskond jõudis juba lõunaks mängupaika. Pool päeva veedeti puhates, õhtul tutvuti mängusaaliga ja tehti trenni.

«Nüüd hakkabki meeskonnal ettevalmistus mänguks, jõuame kaks korda harjutada ja mehi mängulainele häälestada,» rääkis peatreener mängueelsetest tegemistest.

Mustingu ja tema abiliste käsutuses on taas täiskomplekt mängijaid – laupäeval Soomes peetud mängu vahele jätnud joonemängija Ma­rius Lepp on taas rivis, paranenud on ka Soomes mängueelsel ööl haigevoodisse jäänud Dener Jaanimaa. Vahepeal jõudis haigestuda ja ka terveneda Mikk Pinnonen.

Tänase kohtumise kohta ei osanud Musting ühte kindlat võtmesõna öelda – neid olevat mitu. «Esimene asi on oma kaitsemäng, seni pole me väga hästi hakkama saanud. Õigemini on oluline just aktiivne kaitse,» mõtiskles ta. «Teine põhiküsimus on see, kuidas me saame hakkama Hollandi väravavahiga. Mängudes Soomega oli tema peaosas ja tegi paljuski mängu ära.»

Hollandlaste 31-aastane puurilukk Gerrie Eijers pallib igapäevaselt tugevas Saksamaa liigas Magdenburgi värvides ja saab seal ka pidevalt mänguaega.

MM-valikturniiril on Eestil pidada veel kaks mängu ning mõlemal korral on vastaseks Holland, kes alustuseks alistas kahel korral alagrupi kolmanda meeskonna Soome. Eesti suutis aga põhjanaabrid kodus üle mängida, ent võõrsil tuli tunnistada nende minimaalset paremust.

Kui Eesti peaks täna kell 20.30 algavas matšis Hollandile kaotama, on edasipääsulootused luhtunud, viigi või võidu korral saab otsustavaks laupäeval Põlvas peetav kohtumine.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles