Selleaastase Vuelta trass peaks olema Rein Taaramäele sobiv

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe mullu Vuelta 14. etapi poodiumil võidušampust pritsimas. Tänavu eestlased sama pilti ilmselt nautida ei saa.
Rein Taaramäe mullu Vuelta 14. etapi poodiumil võidušampust pritsimas. Tänavu eestlased sama pilti ilmselt nautida ei saa. Foto: SCANPIX

Sel aastal 67. korda sõidetava Hispaania velotuuri Vuelta trass on mägine ja sobib ronijatele.

Vuelta algab 18. augustil Pamplonas.16,2 km pikkune meeskonnasõit läbib mitmeid tänavaid, kus korraldatakse kuulsat Pamplona härjajooksu.

Mäefinišiga lõpeb seitse etappi, neist esimene on tõus Monta Arratele juba kolmandal etapil. Kaheksandal etapil põigatakse korraks Püreneedesse, kuid tõeliselt karmiks läheb teisel nädalal. Alustuseks sõidetakse võrdlemisi mägisel rajal 42 km pikkune indviduaalne eraldistardist sõit ja siis kolmel järjestikusel päeval kolm kõrgmägede etappi, mis panevad tõenäoliselt paika ka velotuuri parimad.

«See on täpselt niisugune rada, mis vastab fännide tahtmisele. Mägironijatel on suurepärane võimalus terve velotuur võita,» kommenteeris rajavalikut hispaanlaste ebajumal, viiekordne Tour de France’i võitja Miguel Indurain.

18. etapi kurnavale tõusule kurikuulsate Covadonga mägijärvede juurde järgneb 19. etapp ja tervelt 23-kilomeetrine ohtlik laskumine Cuitu Negrosse, millele pole suurtuuridel võrdset.

«Sidusime velotuuri väga lühikese kogupikkuse ja selle, et ükski etapp pole pikem kui 200 kilomeetrit, arvukate mäefinišitega,» sõnas võistluste juhataja Javier Guillen Reutersile.

«Selline formaat meeldib pealtvaatajatele ja ka ratturid on rahul, arvestades, et võistlus toimub hooaja lõpuosas.»

Selleaastase Vuelta viimane tõsine tõus kordab kahe aasta tagust sõitu ja viib ratturid Bola del Mundole. 2012. aasta Vuelta lõpeb 9. septembril traditsiooniliselt Madridis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles