VÕIMAS MÄNG! Eesti viigistas Hollandiga ja jättis MM-unistuse ellu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondis.
Eesti käsipallikoondis. Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallikoondis viigistas MM-valiksarjas võõrsil Hollandiga 35:35 ja jättis endale võimaluse alagrupi võiduks. Selleks tuleb laupäeval alistada kodus seesama Hollandi meeskond.

Eesti meeskond võitis esimese poolaja 20:19. Teine poolaeg kulges samuti pingelises heitluses, ent lõpu eel õnnestus Eestil pääseda juhtima 33:30. Paraku ei suudetud edu hoida ja Holland alustas oma viimast rünnakut viigiseisult 35:35. Neli sekundit enne lõppu tõmbas Mikk Pinnonen vastase mängija nii jõuliselt maha, et hollandlase särk kärises ribadeks. Eestlane sai punase kaardi ja viimased sekundid tuli mängida arvulises vähemuses. Holland jõudis küll viskele, kuid pall lendas väravast mööda.

Eesti koondise peatreener Kalmer Musting kiitis kõiki mängus osalenud pallureid, ent eriliselt paistsid silma lõpus olulisi väravaid visanud Pinnonen ja sajaprotsendilise tabavusega viis väravat paugutanud Kristjan Muuga. Ilusate tõrjetega hiilgas väravavaht Marius Aleksejev. Samas tegi Mustingut ärevaks teadmine, et suure tõenäosusega peab  Pinnonen otsustava mängu vahele jätma.

Valikturniiri viimane kohtumine peetakse laupäeval kell 16 Põlvas. Enne seda on Hollandil 5, Eestil 3 ja Soomel 2 punkti. Eesti võidu korral tõusevad nad Hollandiga samale pulgale ja tänu paremusele omavahelistes mängudes, võidavad alagrupis esikoha. Soome jaoks on turniir juba lõppenud. Alagrupi võitja pääseb väljalangemismängudele, mille võitja lunastab pääsme MMile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles