Rammo ja Väinsalu tegid Miami MK-etapil head sõidud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Väinsalu Miami MK-etapil.
Lauri Väinsalu Miami MK-etapil. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

USAs Miamis alguse saanud rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF MK-sarja teisel etapil, Rolex Miami OCR regatil on Karl-Martin Rammo Laser klassis avapäeva järel 15. ja Lauri Väinsalu Finnil 6. kohal.

Laser-klassis 74 mehe konkurentsis võistlev Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) on avapäeva järel 15. Kohal (finišikohtadega 11 ja seitse). «Esimeses sõidus tegin tagasihoidliku stardi, kuid suutsin end lõpuks 11. kohale rabeleda, mis on hea. Teises võistlussõidus seevastu tegin hea stardi ning olin ülemises märgis esimene. Allatuulega langesin küll kolmandaks, kuid jätkasin sõitu üpris ründavalt ja jõudsin teistele peagi järele, kuid kahjuks kaotasin sverdi taha takerdunud mererohu tõttu vajalikku kõrgust ja seetõttu ka kohti, olles lõpptulemusena seitsmes. Kokku 15. koht on siiski hea positsioon, mille najalt edasi pingutada,»kommenteeris Rammo oma etteastet. Laseril juhib kanadalane David Wright.

Lauri Väinsalu (ROPK) on Finn-klassis 27 sportlase seas avasõidu järel 6. kohal. «Tegin kena stardi ning ka esimene krüss oli hea, märki jõudsin neljandana. Allatuuleots oli vaiksetes oludes aga väga raske sõita. Õnneks suutsin selleks hetkeks ka juba väga auklikuks muutunud tuuleolusid hästi lugeda ning tõusin sõidu kestel lausa kolmandale positsioonile. Enne finišit andsin paraku paar kohta ära ja sain kirja kuuenda koha. Tänane kindel ja tõusvas joones purjetatud sõit aga annab mulle kindlasti järgnevateks päevadeks vajalikku jaksu ja enesekindlust,»võttis Väinsalu päeva kokku. Liidripositsioonile asus Finnil USA purjetaja Zach Railey.

Suurema osavõtjate arvuga Laser-klass võistleb kolmapäevani kahes kvalifikatsioonigrupis, neljapäeval aga jätkatakse sõite finaalgruppides. Finn-klass seevastu stardib kogu võistluse kestel ühe laevastikuna. Laupäeval purjetavad iga klassi 10 parimat topeltpunkte andvas medalisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles