Jelena Glebova: olen tänavu iga võistlusega arenenud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova sai eile hakkama õnnestunud lühikavaga. Oma rekordist, tõsi, jäi veidi puudu.
Jelena Glebova sai eile hakkama õnnestunud lühikavaga. Oma rekordist, tõsi, jäi veidi puudu. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

«Kava õnnestus hästi, tundsin ennast jää peal väga hästi,» ütles meie iluuisutaja Jelena Glebova pärast lühikava, «tegin oma tööd nagu ikka.»

Sheffieldis iluuisutamise EMil teenis naiste lühikavas Jelena Glebova 52,32 punkti (tehnika 28,5 ja komponendid 23,82 punkti), millega ta on enne tänast vabakava 10. kohal. Meie iluuisutaja rekord lühikavas on mullu sügisel Soomes Finlandia Trophyl saadud 56,62 punkti.

Naiste üksiksõidus oli favoriit 24-aastane Itaalia meister Carolina Kostner, kes püüab neljandat Euroopa meistri tiitlit. Costnerile pakkusid konkurentsi mullune pronks Kiira Korpi Soomest, Aljona Leonova Venemaalt, Viktoria Helgesson Rootsist ja Elene Gedevaniš­vili Gruusiast.

Lühikava parima tulemuse saigi Kostner (63,22), teine oli Korpi (61, 80) ja kolmas venelanna Ksenia Makarova (57,55).

«Olen sel hooajal iga võistlusega arenenud ja olen sellega väga rahul,» tunnistas Glebova. Vorm on hea isegi hoolimata hiljutisest pimesooleoperatsioonist: «Mul on tunne, et see operatsioon oli juba kaua aega tagasi, olen selle unustanud.»

Glebova rääkis, et tehniliselt oli tal Euroopa meistrivõistluste lühikava väga raske, ometi oli seekord kiirust rohkem kui varem. Üht-teist on siiski veel lihvida. Madala pirueti tegi ta alles esimest korda pärast operatsiooni, nii et see tahab veel katsetamist: «Ainuke element, mida ma pole kaua teinud.»

Glebova sõit oli ilus ja puhas. Glebova sõnul jäi ka tema treener rahule ja nii võib ta tänasele vabakavale küllalt kindlalt minna.

Glebova sõnas, et ei jälgigi väga pingsalt, kuidas teistel läheb, põhiline, et saab ennast korralikult võistlusteks kokku võtta ja hästi esineda. Carolina Kostnerit pidas ta siiski tänavuse EMi kindlaks favoriidiks – ta on suurte kogemustega ja juba seni kogunud enim punkte. Ka soomlannal Kiira Korpil on tema sõnul suured võimalused võita.

Homsele vabakavale pääses 28 võistlejast 24. Naiste vabakava algab täna Eesti aja järgi kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles