Azarenka võitis Austraalia lahtised ja tõusis esireketiks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Azarenka võitis Austraalias elu esimese suure slämmi turniiri.
Victoria Azarenka võitis Austraalias elu esimese suure slämmi turniiri. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis alistas valgevenelanna Viktoria Azarenka kindlalt 6:3 6:0 venelanna Maria Šarapova. Võit tähendas ühtlasi, et uues maailma edetabelis tõuseb Azarenka esikohale.

Elus esmakordselt suure slämmi turniir finaalis mänginud Azarenka alustas avasetti närviliselt ja andis kohe oma servigeimi ära. Siis leidis valgevenelanna aga oma mängu ning võitis 0:2 seisult järgmisest 13st geimist 12. Teise seti kaotas Šarapova seega nulliga.

Azarenka kontrollis tagajoonelt mängu pea eksimatult ning tegi tund ja veerand kestnud mängus vaid 12 lihtviga. Šarapoval kogunes eksimusi lõpuks tervelt 29.

Värskes maailma edetabelis tõukab Azarenka nüüd esikohalt senise valitsejanna Caroline Wozniacki ja kerkib esimese Valgevene naistennisistina maailma esireketiks.

Juunioride finaalis alistas ameeriklanna Taylor Townsend 6:1 3:6 6:3 venelanna Julia Putintseva. Mäletatavasti lülitas just Townsend kolmandas ringis konkurentsist Anett Kontaveidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles