Kink: raha on küll tore asi, kuid tahaks ka jalgpalli mängida

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink
Tarmo Kink Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondislane Tarmo Kink otsustas lõpetada lepingu Inglismaa esiliigas palliva Middlesbrough’ võistkonnaga.

«30. jaanuari õhtul andsin agendile teada, et sooviksin lepingu lõpetada ning eile sai asi ära tehtud. Nüüd olen vabaagent,» sõnas Kink Postimehele. «Mõne lähedasema inimesega arutasin asja, kuid sisuliselt võtsin ise otsuse vastu.»

2010. aastal klubiga liitunud Kink sai selle aja jooksul Middlesbrough särgis väljakule 23 korda ja lõi ka neli väravat, kuid tänavu kahanes tema mänguaeg peaaegu olematuks. Käimasoleval hooajal pääses ta vaid kahes kohtumises vahetusest platsile. Mäletatavasti sõlmis eestlane toona kolme aasta pikkuse kontrahti.

«Raha on küll tore asi, kuid tahaks ka jalgpalli mängida. Eelkõige tahan ka endale tõestada, et suudan mängida. Minu jaoks peaksid hakkama nüüd jalgpalluri parimad aastad ja ma ei taha neid pingil istudes veeta,» põhjendas Kink tehtud otsust. «Mõned ilusad momendid ikka Middlesbrough’s olid, kuid need tulid ka pausidega. Tänavune hooaeg oli juba psühholoogiliselt raske.»

Jaanuari alguses tundis Kingi teenete vastu huvi Poola kõrgliiga liider Wroclawi Slask, kuid sellest pakkumisest otsustas ta loobuda. «Pigem tahaksin karjääri jätkata Mandri-Euroopas. Ühtegi konkreetset pakkumist mul praegu siiski ei ole,» lisas Kink.

Enne Inglismaa klubiga liitumist kuulus eestlane Ungari klubi Györi ETO ridadesse, kus ta oli võistkonna üks põhitegijaid. Välisklubidest on ta esindanud veel Moskva Spartakit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles