Contador: mu unistused varisesid kokku

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador pressi piiramisrõngas.
Alberto Contador pressi piiramisrõngas. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgrattur Alberto Contador andis täna õhtul pressikonverentsi, kus kommenteeris Rahvusvahelise Spordi Arbitraažikohtu süüdimõistvat otsust tema positiivse dopinguproovi kohta.

Rahvusvaheline Spordi Arbitraažikohus määras 2010. aasta Prantsusmaa velotuuril positiivse dopinguproovi andnud Contadorile tagasiulatuvalt kaheaastase võistluskeelu, kõik tema tulemused alates positiivse proovi andmisest on tühistatud.

Pressikonverentsil kinnitas hispaanlane jätkuvalt, et on süütu ja keelatud aine klenbuterool sattus tema organismi juhuslikult toidu kaudu.

«Minu unistused varisesid kokku,» ütles Contador pressikonverentsil. «Pole olnud ühtegi hommikut, kus ma poleks endalt küsinud, kuidas ma sellisesse olukorda sattusin. On olnud raske aasta, millesarnast ei sooviks ka oma vaenlasele.»

29-aastane rattur on positiivsest dopinguproovist hoolimata pidevalt võistelnud, kuid nüüd tühistati kõik tema tulemused. «Kõik peavad mind süüdlaseks, kuid see on minu veendumuste vastu. Tunnen suurt ülekohut. Olen teinud kõik võimaliku, et oma süütust tõestada, veetnud tunde küsimustele vastates.»

«Samas tunnen ka suurt kergendust, et see lõpuks möödas on. Klenbuterooli kogus minu organismis oli nii väike, et see poleks kuidagi saanud mu sooritusvõimet parandada, seetõttu on otsus eriti raske taluda.»

Spordiga lõpparvet rattur teha ei kavatse. «Jätkan treeningutega, puhtalt, nagu olen seda alati teinud. Tulen sama tugevana tagasi,» lubas Contador. Tema võistuskeeld lõpeb 2012. aasta 5. augustil.

«See, mis minuga juhtus, võib juhtuda ükskõik, kellega. Seetõttu loodan, et süsteemi täiendatakse,» ütles hispaanlane lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles