Briti medalivõitjad astuvad olümpial poodiumile paljajalu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah
Mo Farah Foto: SCANPIX

Tüli rõivasponsorite pärast võib päädida sellega, et suvel Londoni olümpial medalile jõudvad Briti sportlased astuvad poodiumile paljajalu.

Suurbritannia olümpiakoondise riidesponsoriks on Adidas ning Briti olümpiakomitee reeglite kohaselt peavad sportlased kogu aeg kandma sponsorite (ehk siis Adidase) varustust, muuhulgas ka jalanõusid, vahendab Metro.

Aga paljude sportlaste, näiteks potentsiaalsete medalivõitjate, pikamaajooksja Mo Farah ja jalgrattur Mark Cavendishi isiklik sponsor on Nike ning seetõttu hoiatasid sportlaste agendid Briti olümpiakomiteed, et nad rikuvad oma lepinguid, kui kannavad rivaalitseva firma valmistatud varustust.

Seetõttu võib kogu tüli päädida sellega, et sportlased lähevad medalit vastu võtma paljajalu.

«Neil ei ole midagi selle vastu, et kanda Adidase võistlusvormi, kuid jalanõud on märksa tähtsamad, need on sisuliselt osa neist ja neid ei saa sundida mingeid teisi jalanõusid kandma,» sõnas anonüümseks jääda soovinud allikas Daily Telegraphile.

Sportlased võivad ükskõik millise firma jalanõusid kanda vaid võistlustel, kuna need lähevad tehnilise varustuse alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles