Lotus aitab Korjuse lootustel õitseda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus loodab tulevikus käes hoida veelgi uhkemaid karikaid kui Eesti mulluse parima mootorisportlase auhind.
Kevin Korjus loodab tulevikus käes hoida veelgi uhkemaid karikaid kui Eesti mulluse parima mootorisportlase auhind. Foto: Liis Treimann

Kevin Korjuse käänuline tee vormel-1 maailma poole võtab aina sirgemaid piirjooni.


Lotuse F1-meeskond ja Korjuse karjääri edendav Gravity agentuur lõid ühise noortetiimi iRace Professional, mille üheks esinumbriks on eestlane.

Ehkki Korjuse pressiesindaja Martin Korjus rõhutab, et sisuliselt ei muutunud Kevini jaoks hetkel midagi ja ettevalmistus jätkub samamoodi, kuulutab uue tiimi koduleht väga selgesõnaliselt: otsitakse mehi, kes suudaksid tulevikus asendada Lotuse F1-meeskonna praeguseid piloote Kimi Räikköneni ja Romain Grosjeani.

Lisaks Korjusele ja kolmele noorukieas sõitjale kuulub iRace Professionali meeskonda Richie Stanaway. Korjusest aasta vanem uusmeremaalane valitses mullu Saksamaa F3-sarja ning võitis oma debüütvõistluse GP3-sarjas, mis toimus ülinõudlikul Spa ringrajal.

Uuel hooajal sõidab Stanaway sarnaselt Korjusega vormel-Renault’ 3.5 sarjas, ent Gravity-Charouzi tiimis. Martin Korjuse sõnul on kaks meest samal pulgal ja kindlast esinumbrist rääkida ei saa. «Stanaway on samuti kõva sõitja ja eks meeskonna eesmärk on kasvatada mitu võimekat pilooti. Nad on Keviniga igati võrdses seisus.»

Tähtis on kiirust näidata

Ehkki Renault’ 3.5 sarja teisel hooajal on Korjuse selge eesmärk meistritiitel, ei sõltu Lotuse ega Gravity tugi otseselt sarjavõidust. «Kindlasti läheb Kevin sõitma võidu peale, aga alati pole tähtis olla tingimata võitja,» märgib Martin Korjus. Ta toob näiteks Jean-Eric Vergne’i nime.

Prantslane jäi mullu Renault’ 3.5 sarjas teiseks, kuid näitas võitjaga võrreldavat või parematki kiirust ja pääses vormel-1 sarja Toro Rosso meeskonna varusõitjaks. Head esitused tagasid Vergne’ile tänavuseks juba Toro Rosso põhisõitja koha.

Samuti osalevad algaval hooajal kuninglikus vormelisarjas põhisõitjatena Daniel Ricciardo (Toro Rosso) ja Charles Pic (Marussia). Kõik kolm kuulusid alles paari aasta eest Renault’ sarjas Tech1 meeskonda, kõigil kolmel on vanust paar aastat enam kui Korjusel – ilmseid paralleele pole mõtet sõnadesse pannagi.

Mäletatavasti sai ka Korjus mullu sügisel Abu Dhabi ringrajal esmakordse võimaluse Lotuse vormel-1 auto rooli istuda. Ehkki toona katsetati rehve ja tegu polnud pilooditestiga, jäi Lotus Korjusega rahule.

«See sügisene test näitas, et kõik senine on tehtud õiges suunas,» sõnab Martin Korjus. «Kuid ei maksa unustada, et Kevin on niisugusel tasemel trenni teinud kümme kuud, teised mehed mitu aastat. Väga palju tööd seisab seega veel ees, kusjuures kõige tähtsam on teha kõike õigesti.»

Õige valmistumine on ka põhjus, miks Gravity koondas nende käe all olevad noored piloodid Inglismaale Oxfordi. Martin Korjuse sõnul on hea näide üksikasjalikult läbimõeldud ettevalmistuse tähtsusest  Kevinit mullu hooaja keskel tabanud vigastus – abaluu juures oleva lihase rebend.

«Vigastuse põhjuseks oli üks väga konkreetne võidusõitja liigutus, kui sirutatud kätega rooli keeratakse. Selline asi aga uue trenni järel enam korduda ei tohiks,» sõnab Martin Korjus.

Uus kogenud tiimikaaslane

Renault’ 3.5 sarja esimene ametlik testipäev on märtsikuus. Siis saavad meeskonnad ka esimest korda proovida sarjas kasutusele võetavat uut autot, mis on vanast võimsam.

Nii on näiteks sarnaselt vormel-1 masinatega kasutusel möödasõite hõlbustav liikuv tagatiib DRS. Uue autoga harjumine saab kindlasti olema keeruline, ent sel puhul on alati abi heal tasemel meeskonnakaaslasest.

Mõne päeva eest saigi selgeks, et Korjuse kõrval hakkab uuel hooajal Tech1 meeskonnas sõitma Jules Bianchi. Mullu oli 22-aastane prantslane vormel-1 sarjas Ferrari ametlik testisõitja ning tänavusel hooajal keerab kolmanda piloodina Force India rooli.

Martin Korjuse sõnul on Kevin uue meeskonnakaaslasega igati rahul. «Kevinile see valik meeldib, sest tugevat meeskonnakaaslast soovib iga piloot. Paremaks saab ju ainult kiire mehe kõrval ning Bianchi-sugune kõva sõitja mõjub kindlasti ka Kevinile väga motiveerivalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles