Longosiwa jooksis hooaja tippmargi, Nurme jäi viimaseks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: Elmo Riig / Sakala

Kenya jooksja Thomas Longosiwa püstitas Saksamaal Düsseldorfis toimuval rahvusvahelisel kergejõustikuvõistlusel 5000 meetri jooksus hooaja tipptulemuse 12.58,67.

Tema oli ka ainus, kes suutis distantsi läbimiseks kulutada alla 13 minuti, kirjutab Jooksuportaal. Etiooplasele Kenenisa Bekelele kuuluv maailmarekord jäi 11 sekundi kaugusele. Teise koha sai võistluste rekordiomanik Isiah Kiplangat Koech (Kenya) 13.02,36ga, tema mullu joostud võistluste tippmark on 12.53,29. Ka kolmas koht läks 13.02,69ga Kenyasse Paul Kipsiele Koechile.

Tiidrek Nurme pidi leppima viimase kohaga, ajaks 14.29,29.
«Aafriklased võtsid tempo üles ja mina uhasin järgi. Esimese kilomeetri püüdsin koos nendega joosta, vaheaeg tuli 2.37. See on ilmselgelt minu jaoks liiga kiire,» kommenteeris Nurme oma jooksu. «Siis jäin üksi, punnitasin veel ühe kiire kilomeetri, kui sain aru, et täna minust kõrgetasemelisel jõuproovil asja ei ole,» lisas ka katkestamisele mõelnud Nurme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles