Uudne ala - ultimate frisbee paelub üha enam eestlasi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frisbee-taldrik.
Frisbee-taldrik. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

11. veebruaril toimusid Siili pallimängude majas juba kolmandad Eesti Meistrivõistlused Ultimate frisbees (võistkondlik mäng lendava taldrikuga).

Meistriks oli võimalik tulla kahes kategoorias: Hat (tiimid loositakse mütsist nimesid väljatõmmates) ja Open (avatud, kus osalevad nii mehed kui ka naised).

Hat-turniiri formaat on maailmas üks populaarsemaid lõbusatest turniiriformaatidest, mida üldjuhul harrastatakse suvel. Turniir oli mõeldud kõigile, nii uutele kui vanadele tegijatele ning selle eesmärgiks on populariseerida Ultimate frisbee mängu ja tutvuda teiste sama ala harrastajatega Eestis. Kohale oli tulnud rekordiline arv osalejaid.

Open alagrupp ostus ülipõnevaks, sest kohale oli saabunud samuti rekordiline arv tiime. Meistritiitlit asus kaitsma Tallinna Frisbee Klubi ning kohal olid ka eelmise aasta teise koha omanikud Freeflyers Kivi-Vigalast. Oma võistkonna said kokku ka Vanad Kalad, kes lubasid medaliteheitlussesse sekkuda ja kogemused maksma panna. Traditsiooniliselt oli kohal ka võistkond nimega Riia, kelle mängijad ei olnud küll lätlased, aga seal koos õppinud ja frisbee mänguga algust teinud. Rõõmuga võis tõdeda, et Ultimate on jõudnud ka Tartu inimesteni ning seal juba palju populaarsust kogunud. Selle tõestuseks tulid nad Tallinna oma oskusi näitama. Üllatusvõistkonnaks osutus seekord venelastest koosnev sõpruskond, kes omal algatusel mängu endale selgeks saanud.

 Mängud osutusid väga põnevateks. Oma ülemvõimu demonstreerisid Kivi-Vigala poisid jõudes kindlalt finaali. Vanad Kalad osutasid Tallinna Frisbee Klubile poolfinaalis kõva vastupanu, kuid pidid siiski lõpuks leppima 10-8 kaotusega. Finaal kulges Freeflyersite taktikepi all ning võideti suureskooriliselt 11-4. Finaali parimaks mängijaks osutus Peep Võtti 3 punkti ja 5 resultatiivse sööduga.

 Turniiri üks korraldajatest Kristel Lints:“Meistrivõistlustega võib igati rahule jääda, lõime osalejate rekordi ning väga tore oli näha uusi võistkondi ja inimesi osalemas. Tore, et ala kogub Eestis populaarsust, selle nimel olema palju vaeva näinud. Kivi-Vigala poiste võidu üle olen ka väga õnnelik, sest olen ise sealt pärit ja oli meeldiv finaalis nende vastu mängida!“

Lõplik paremusjärjestus:

1.Freeflyers

2.Tallinna Frisbee Klubi

3.Vanad Kalad

4.Riia

5.Tartu

6.Banana

Team Spirit (ausa mängu auhind) : Tallinna Frisbee Klubi

MVP (kõige väärtulikum mängija)Mees: Lauri Laurits

MVP Naine: Kristel Lints

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles