MMi sprinditeates võivad Eestit esindada hoopis murdmaamehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel
Peeter Kümmel Foto: Toomas Huik

Kui Andrus Veerpalu Otepää MK-etapi sprindi veerandfinaalis viimasele sirgele jõudis, oli kõik veel võimalik. Jõudu oli, kiirust oli, särtsu oli. Aga mida ei olnud, oli vaba rada, mis talle poolfinaalipääsu taganuks.


«Viimase laskumise eel jäin viimaseks, laskumisel libisesin järele ja tahtsin konkurentide kõrvale astuda, aga seal oli neid astumisi päris palju,» selgitas karpi jäänud Veerpalu. «Korraks tekkis toppamine ning sinna läks palju aega kaduma. Proovisin veel mõlemalt poolt mööduda.»

Paraku ei kinkinud keegi oma kohta ning Veerpalu suutis välja võidelda kolmanda koha. Edasipääsuks sellest ei piisanud ning tulemuseks 15. koht. Eestlaste parim.

Taktikavalikuga alt minekus nägi kahekordne olümpiavõitja ka kogemuste puudumist. Kord aastas sprindis võisteldes pole võimalik positsioonivõitluses alati parimat valikut teha.

Ometi pakkus sõit talle rahuldust. «Hea, et lõpus seda võimu ikka oli,» lausus Veerpalu, kes ei välista Libereci MMil ka sprinditeates kaasa tegemist. «Seal teevad kaasa need, kes parasjagu parimad on. Kui vaja, siis teen kaasa.»

Eesti sprindikoondise peatreener Björn Kristiansen kinnitas, et Veerpalu esitas oma tulemusega olulise avalduse sprinditeatesse pääsemiseks. Lisaks temale on tugevaks kandidaadiks Aivar Rehemaa. Seda, et sprinterite asemel teevad MMil sprinditeatevõistlusel kaasa hoopis kaks murdmaameest, norralane ei uskunud. «See on võimalik, kuid minu arvates pole kuigi tõenäoline,» avaldas ta.

Üheks kandidaadiks on ka Peeter Kümmel, kes sai Otepääl 19. koha. Rahulolu see talle aga ei valmistanud. «Eelsõidus oli minek hea, veerandfinaalis jäi hea sõit ilmselgelt suuskade taha. Laskumistel kaotasin parematele liiga palju, suusk ei libisenud,» vangutas Kümmel pead ja lisas: «Keerulised olud olid siin. Selline ilm on alati loterii. Aga ma ei hakka kõike ka nüüd kiruma! Minu seis on hea, ainult lollusi ei tohi nüüd teha. Loodan kindlasti ka sprinditeatesse pääseda.»

Veidi üle poole sekundi jäi edasipääsust puudu Aivar Rehemaal, kes kaotas võitjale 6,35ga ning sai 36. koha. Priit Narusk sai 42., Vahur Teppan 53., Kein Einaste 54. ja Anti Saarepuu 56. koha.

Eesti naiste parim oli Kaili Sirge, kes sai 35. koha. «Oleks tahtnud rohkem kergust ja võimsust. Sellest jäi puudu. Seetõttu oli vahe kvalifikatsiooni parimaga ka ülearu suur. Just sellepärast olengi pettunud,» nentis Sirge, kes teeb järgmisel nädalavahetusel kaasa Rõbinski MK-etapil.

«Hooaja parimat kohta loodan ikka MMilt. 20.–30. positsioonile oleks ju hea sõita. Päris utoopilisi eesmärke ei taha ka seada, sealt võib alla valus kukkuda.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles