Kes võidab Võrumaa talveralli?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Plangi
Siim Plangi Foto: Maanus Purga

Eesti autoralli meistrisari algab sellel nädalavahetusel, kui Võrumaa teedel sõidetakse Võrumaa talveralli.

Algses stardinimekirjas on kokku 84 meeskonda ja võrreldes varasemaga on suurenenud ka osalevate riikide arv, mis on nüüd kaheksa (Eesti, Läti, Leedu, Venemaa, Soome, Poola, Valgevene ja Ukraina). Järgnevalt mõningate sõitjate kommentaarid enne starti.

Siim Plangi, Subaru Impreza N4: «Läheme starti võidumõtetega, sest meie jaoks on tegu koduralliga ja mulle meeldib nendel teedel sõita. Siin ei saagi muud mõtet olla. Konkurentideks pean paljusid N4 klassi sõitjaid, Janis Vorobjovs on kindlasti kiire, samuti Raul Jeets, Sander Pärn, Rainer Aus ja paljud teised. Kiireid sõitjaid on palju ja see on põnev.»

Raul Jeets, Mitsubishi Lancer EVO X N4: «Meie eesmärgid algavaks ralliks on kõige kõrgemad ehk püüame teha kõik, et saada ralli kõige kõrgem tulemus ja ootame korralikku võidusõitu. Kuna Võrumaa teed on hästi keerulised ja ettearvamatud, siis peab konkurentsi osas arvestama paljude N4 klassi sõitjatega, kes kõik võivad teha väga hea tulemuse.»

Janis Vorobjovs, Mitsubishi Lancer EVO X N4: «Kui lähed starti, siis on ikka võidumõtted peas. Nii on see meil ka enne Võrumaa talverallit. Eestis on muidugi konkurents ülitihe, kiireid sõitjaid on palju ja lihtsat pole siin midagi. Sarma rallil läks meil mootor ja uus pole veel päris see, mida ma tahaks, kuid vaatamata sellele tuleme Võrusse võitu püüdma.»

Sander Pärn, Subaru Impreza N4: «Sarma ralli oli hea trenn, tegime veel eelmisel nädala alguses testi ja saime päris hea kiiruse kätte. Paus on olnud pikk, enne Sarmat istusin ralliautos viimati eelmise aasta oktoobris. Eks näis, milline konkurentide kiirus on, kindlasti on heas hoos Siim Plangi,  Janis Vorobjovs ja Raul Jeets. Konkurents on meie klassis tihe, meie ülesanne on kõigile väärilist vastupanu osutada.»

Rainer Aus, Mitsubishi Lancer EVO 9 N4: «Enne Võrut saime Sarma rallil teha korraliku trenni, et asjad Võrus hästi välja tuleks. Ei ole ju autoga, mis eelmise hooaja lõpul soetatud sai, varem korralikult võistelnud. Võrust sooviks saada oma klassi poodiumikohta ja eks väike võidumõte ka ikka peas on. Konkurents on tihe ja Võrumaal, kus on palju üle küngaste sõitu, saab väga oluliseks kogemus ja korralik legend.»

Margus Murakas, Mitsubishi Lancer EVO X N4: «Viimased talvised testisõidud on tehtud ja eelseisval nädalavahetusel toimuvaks Võru talveralliks tundub kõik valmis olevat. Igati tervitatav on ka meie tiimisisene konkurents Rolandiga, kes näitas juba mullu väga head arengut ja usun, et tema võitleb tänavu kõrgete kohtade pärast. Auto on meil sama, mis mullu, ehk siis Mitsubishi Lancer Evo X. Vahe on ainult selles, et auto on uute toetajate värvides, kelleks on Gulf ja auto24. Muidugi ei saa unustada mainimast ka pikaajalisi koostööpartnereid Hydroscand ja Restor.»

Roland Murakas, Mitsubishi Lancer EVO X N4: «Uus auto on kindlasti parem ja konkurentsivõimelisem kui eelmine ning testikilomeetreidki kogunenud juba üle neljasaja. Algaval hooajal oleme eesmärgiks võtnud N-rühma meistritiitli, sest väiksemat eesmärki pole ju mõtet võtta. Eks selle nimel olemegi teinud kulutusi uue auto ostmiseks ja valmistunud hooajaks põhjalikult.»

Martin Kangur, Honda Civic Type-R A7: «Eesmärk on teha üks mõnus talveralli ja sõidust mõnu tunda. Priit Ollino on nimekirja vaadates meie suurim konkurent omas klassis ja eks ikka tahaks osasid neljaveolisi masinaid üldarvestuses  edestada.»

Priit Ollino, Renault Clio R3 A7: «2009 oli viimane talveralli, seega pole ammu lume ja jää peal sõitnud. Tahaks ikka Martinile konkurentsi pakkuda ja usun, et tuleb mõnus võidusõit. Kuna me täpsemaid plaane hooaja suhtes teinud pole siis saame sõita üsna pingevabalt.»

Markus Abram, Honda Civic Type-R N3: «Läheme Võrru oma klassi võitu püüdma, et alustada aastat hästi ja kohe alguses meistrisarjas head puktid kirja saada. Meie klassis on konkurents endiselt tihe, vanad sõbrad eelmisest aastast Sander Siniorg ja Kristo Subi, Kristen Kelement tegi eelmise aasta lõpul Saaremaal hea esituse ja Võrus on A6 klassi Ford Fiesta R2 masinaga stardis ka Karl Kruuda. Põnev sõit tuleb ja meie kellegile armu ei anna.»

Sander Siniorg, Honda Civic Type-R N3: «Tänavu on plaanis osaleda nii autoralli kui rallisprindi meistrivõistlustel ja mõlemas sarjas võidelda meistritiitlite pärast. Auto on sama, millega võistlen möödunud aasta kevadest. Meie N3-klassis ehk siis kuni 2-liitristel esiveolistel autodel on konkurents hästi tihe, aga juba eelmine aasta näitas olen võimeline heitlema parimate kohtade pärast.»

Ago Ahu, BMW M3 E11: «Eesmärk on ikka omas klassis ja E-rühma üldises arvestuses hästi esineda. Oleme auto kallal tööd teinud ja loodame, et masin on nüüd vastupidavam, kuna eelmine aasta tuli liiga palju katkestamisi. Konkurentsi osas on kahju, et Einar Laipaik ei stardi, heameel on, et Viljar Ventsel on taas tagasi, kindlasti on tegu kiire mehega ja ootan huviga rallit, et saaks tema ja teiste E-rühma sõitjatega aegu võrdlema hakata.»

Kokku on Võrumaa talverallil kavas üheksa kiiruskatset kogupikkusega 112 kilomeetrit ja mis sõidetakse Võrumaa teedel. Võrumaa talveralli start antakse 25. veebruaril kell 18.00 Võrus Vabaduse väljakul. Pühapäeval algab võistluspäev esimese katsega kell 9.41 ja Võrumaa talveralli võitjaid tervitatakse Võrus Vabaduse väljakul asuval poodiumil pühapäeval, 26. veebruaril kell 16.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles