Taaramäe loodab olla Pariis-Nice’i velotuuril elu parimas hoos

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (paremal) Andaluusia velotuuri teise koha trofee ja oma abilise Tristan Valentiniga.
Rein Taaramäe (paremal) Andaluusia velotuuri teise koha trofee ja oma abilise Tristan Valentiniga. Foto: Rein Taaramäe

Andaluusia velotuuril teise koha saanud Rein Taaramäe rõõmustab elu parima hooaja alguse üle ning loodab Pariis-Nice’i velotuuril lõppkohta veel ühe võrra parandada.

«Tuur läbi. Teine koht tuli ära ja olen vägagi rahul. Järjekordne elu parim hooaja algus, mida on järgnevatel aastatel raske üle teha,» kirjutab Taaramäe oma blogis. «Hea, et treeningutega olen täkkesse pannud ja areng on silmaga nähtav. Näiteks 2010. aastal sain esimese tulemuse Lugano ühepäevasõidul, kus olin 14. ning järgnevalt Paris-Nice’il 7. ja Vuelta Catalunyal 3.

2011 olin esimesel tuuril Etoile de Besseges’il 11. ning järgneval Algarve tuuril 8., Paris-Nice’il 4. ning Criterium Internationalil 3. Sel aastal olin Besseges’il 3. ja Andalucias 2., Paris-Nice’i tulemust on juba väga raske üle teha, aga ehk läheb see tulemuste jada loogilist rada pidi edasi: 3, 2, 1.

Vorm on hea ja nüüd olen ära teeninud mini-puhkuse ning sellele peaks järgnema veel natukese progressi. Usun, et suurel Paris-Nice’il olen elu parimas löögihoos.»

Tänasel etapil üritas Taaramäe veel kolmesekundilist kaotust liidrile Alejandro Valverdele enda kasuks pöörata, kuid kogenud hispaanlane ei lasknud sel sündida. «Täna kah enda teist kohta kaitsma ei läinud, vaid jahtisin esimest. Lõpukilomeetril sai lausa kaks korda rünnatud, aga tulutult. Ent hea meel on juba proovimise ülegi.»

Tänavune Pariis-Nice’i velotuur koosneb 8 etapist ning toimub 4.-11. märtsil.

Loe Taaramäe täispikka blogipostitust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles