Kauaoodatud poksi tiitlimatš on teoks saamas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vendade Vitali (vasakul) ja Vladimir Klitško valduses on kõik raskekaalupoksi meistrivööd.
Vendade Vitali (vasakul) ja Vladimir Klitško valduses on kõik raskekaalupoksi meistrivööd. Foto: SCANPIX

Pärast eelmisel suvel toimunud Vladimir Klitško ja David Haye vahelist raskekaalupoksi tiitlimatši on räägitud võimalusest, et ringis lähevad vastamisi Haye ja Vladimir Klitško vanem vend Vitali Klitško.

31-aastane Haye kuulutas eelmisel aastal oma karjääri lõppenuks ning teatas, et vaid matš Klitškoga võib panna teda tippsporti naasma.

Pärast seda kui Haye kaotas eelmisel aastal Vitali Klitškole WBA meistrivöö, siis on seejärel olnud kõik raskekaalu tiitlid ukrainlastest vendade valduses. Vladimir Klitško on praegu valitsev WBO, WBA, IBO ja IBFi versiooni maailmameister ning Vitali Klitško WBC meistrivöö omanik.

Laupäeva hilisõhtul kaitses Vladimir Klitško oma tiitleid kindlalt Prantsusmaa esindaja Jean-Marc Mormecki vastu ning seejärel tunnistas tema vanem vend, et järgmises matšis läheb ta vastamisi just Haye’ga.

«Vitali just nõustus minuga viimaks ringis vastamisi minema,» oli Haye esmalt Twitteris teatanud.

«Pakkusin David Haye’le võimalust poksida meistrivöö nimel. Ootan tema nõusolekut. Võitlen hea meelega David Haye’ga ning löön ta nokauti,» vastas vanem Klitško.

Haye ja Vitali Klitško oleks suurim raskekaalupoksimatš pärast eelmisel suvel toimunud Haye ja Vladimir Klitško vahelist heitlust. Samas on võimaliku vastasseisu eel mitmeid küsimärke. Mäletatavasti korraldasid Dereck Chisora ja Haye hiljuti Saksamaal pressikonverentsil tõelise märuli, mille eest määrati Chisorale võistluskeeld. Samas Haye saatust ei ole veel otsustatud.

Vladimir Klitško on karjääri jooksul teeninud 44 võitu ja saanud kaks kaotust. Haye arvel on samal ajal 25 võitu ja kaks kaotust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles