Klettenberg ja Kivisild kvalifitseerusid MK-finaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg
Gunnar Klettenberg Foto: Külli Tedre

Täna jõudis Varssavis lõpule takistussõidu Kesk-Euroopa liiga finaal, kus lisaks Gunnar Klettenbergile tagas kolmandat aastat järjest pääsu finaali ka Tiit Kivisild.

Liiga finaalsõidus oli takistuste kõrguseks kuni 155 sentimeetrit. Võistlejad olid stardijärjekorda seatud pööratud paremusjärjestuses. Kõrgetele kohtadele mitte pretendeerinud võistluspaarides olid Kivisildi stardi eelselt raja vigadeta läbinud poolakas Piotr Morsztyn ja Valgevenet esindav Ibrahim Vaskov. Kivisildi ja Cinnamoni starti jälgides tabas vaatajaid koheselt negatiivne emotsioon - pudenes esimese takistuse ülemine latt. Edasi liikus võistluspaar siiski edukalt, hoides üleval piisavat tempot ning rohkem karistuspunkte ei kogunenud. Lõpetades platseerusid Kivisild ja Cinnamon viiendaks, liiga arvestuses kolmandaks.

Järgnevad stardid olid üliolulised. Venemaad esindanud Olga Tšetšina ja Celly Negra said kirja kaks tõrget ning langesid konkurentsist. Vladimir Beletski jagas finaali eelselt Kivisildiga neljandat kohta. Finaalsõidus kogus ta aga kaheksa karistuspunkti ning platseerus seega Kivisildist madalamale positsioonile. Järgnevana asus starti samuti Vene koondisesse kuuluv Natalia Simonja, kellel oli Kivisildist kolm punkti enam. Somonja liikus Solanaga väga kindlalt ning lootused Kivisildi finaali pääsemisest tundusid jällegi kadunud olevat, kuid üllatuslikult võttis Vene võistluspaar maha viimasena asetatud kahese süsteemi mõlemad takistused.

Startida jäi veel Klettenbergil ja leedukal Benas Gutkauskasel. Klettenberg ja Ulrike R lõpetasid sõidu samuti kaheksa karistuspunktiga, kuid sellest piisas finaali piletiks. Gutkauskas läbis liidrile kohaselt põhiparkuuri Lascariga vigadeta. Situatsioon oli meile küll soodne, kuid üllatajana eksisteeris valgevenelasel Ibrahim Vaskovil võidu puhul võimalus mööduda Kivisildist ühe punktiga ning võtta ise kolmas koht.

Ümberhüpetel startis meie liigast esimesena poolakas, kes kogus neli karistuspunkti. Järgmisena startiski Kivisildi konkurent Vaskov, kel pudenes samuti üks takistus ja kuna ta oli poolakast aeglasem, oli Tiidu kolmas koht koondarvestuses juba kindel. Viimasena startinud Gutkauskas näitas veelkord oma head vormi ning lõpetas ümberhüpped puhtalt ja kiiremini kui senine liider Susanna Tepper hobusel KM Wish.

Sõidu tulemusena jõudsid esikolmikusse võitjana Benas Gutkauskas Leedust, teise ja kolmandana eestlased Gunnar Klettenberg ja Tiit Kivisild.

MK finaal leiab aste Hollandis s´Hertogenboschis 19.-22. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles