Aigar Leok jõudis enduro MM-etapil kaks korda poodiumile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: Triin Leok

Ei ole palju sõitjaid, kes on seisnud nii motokrossi MM-etapil kui enduro MM-etapil poodiumil. Kui nüüd päris täpne olla, siis pole Eestis olnud ühtegi sellist sõitjat. Kuni eelmise nädalavahetuseni. Aigar Leok tegi oma tänavusele enduro MM-sarjale sellise alguse, millega peab rahul olema nii mees ise kui tema poolehoidjad. Esimeselt päevalt klassi E3 teine koht ja teiselt päeval sama klassi kolmas koht.

Enduro MM-sari algas laupäeval ja pühapäeval  Tšiilis, Talcas. Enduro MM-sarjas sõidetakse ühe etapi raames kahel päeval kaks eraldi võistlust ja mõlema päeva lõpus on autasustamine ning jagatakse mõlema päeva eest punkte, kirjutab ruudulipp.ee.

Leok sõidab sellel aastal TM rattaga aastal klassis E3, mis tähendab, et seal sõidetakse tsiklitega, mis on kas 4-taktilised (475 cc-650cc) või 2-taktilised (290cc-500cc). Konkurentideks sellised mehed nagu David Knight, Christophe Nambotin, Oriol Mena, Joakim Ljunggren, kõik olnud ka erinevatel aegadel enduro maailmameistrid.

Esimesel päeval sai Leok E3 klassi 2. koha, võites kaks katset ja olles kahel katsel teine. Kokku sõideti esimesel päeval kümme katset, nende hulka saab lugeda ka reede õhtul sõidetud publikukatse. E3 klassi võitjale, Christophe Nambotinile (KTM) kaotas Leok 48,98 sekundit ja kolmanda koha saanud Oriol Menat (Husaberg) edestas ta 0,15 sekundiga. Teisele kohale tõusis Leok viimase katsega, mille ta võitis.

Teisel päeval lõpetas Leok kolmandana, Nambotin oli taas võitja, teine David Knight (KTM). Võitjale kaotas Leok 1.10,7 ja teisele kohale 31,76 sekundit. Neljanda koha saanud Joakim Ljunggreni (Husaberg) edestas Leok 2,5 sekundiga ja taas oli päeva lõpp see, kus ta rootslast edestas. Eelviimasel katsel möödus ta Ljunggrenist ja püsis tema ees kuni lõpuni.

«Väga rahul, ei osanud oodata, et suudan tõusta poodiumile, kuid kõik klappis ja see oli minu päev. Suuri vigu ei teinud, pisut olin hädas enduro katsega, kuid sain kaotatud aja tagasi krossi ja ekstreemkatsetel. Ekstreemkatse sobis mulle hästi, see oli väikesel krossirajal, kus oli lisatud ekstreemelemente juurde. Olin seal kolmest korrast kahel kiireim E3 klassi sõitjatest. Mul on heameel, et talvel tehtud töö on läinud õigesse kohta, seda tõestab tänane võistlus,» rääkis Leok pärast esimest päeva ja teist kohta klassis E3.

Pärast avaetappi on Leok E3 klassi teisel kohal (32 p), liider on Nambotin (40 p) ja kolmas Knight (29 p). E1 liider on täiseduga Antoine Meo (40p), E2 klassis aga Ivan Cervantes (34 p).

Järgmine enduro MM-etapp sõidetakse juba sellel nädalavahetusel Argentinas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles