Veerpalu ja Mae MMi ettevalmistus sujub oodatult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae
Jaak Mae Foto: Toomas Huik

Šveitsis Davosis vormi timmivate suusatajate Andrus Veerpalu ja Jaak Mae Libereci MMi ettevalmistus on kulgenud plaani järgi.


Treeningukavas nad suuri muudatusi teinud pole. Meeste tõehetk seisab ees täpselt kahe nädala pärast, 20. veebruaril, mil Liberecis on kavas meeste 15 kilomeetrit klassikat.



Kerged probleemid


«Jaagul ja Andrusel on kurk natuke haige olnud. Aga tänaseks on kõik juba korras. Koormused on enam-vähem samaks jäänud,» avaldas koondise peatreener Mati Alaver ja lisas: «Peame meeste enesetunnet jälgima ja vastavalt sellele otsuseid langetama. Aga suuri muudatusi me treeninguplaanides teinud pole.»



Kes võiksid Alaveri hinnangul Libereci MMil kaasa teha aga sprinditeates?



 «Selle otsuse langetame üks päev enne võistlust. Vaatame meeste starti 20. veebruaril ja Kümmeli esitust individuaaldistantsil. Selle põhjal otsustamegi,» vastas Alaver, kellele eile valmistas suurimat rõõmu hoopis Eesti juunioride koondise teatesõit MMil.



Eestlased said 18 meeskonna seas kuuenda koha. Seljataha jäeti ka näiteks Soome ja Rootsi. Maailmameistriks krooniti Venemaa esindus, hõbemedali võitis Saksamaa (+1:08,5) ja pronksmedal läks Norrasse (+1:15,5).



Tammjärv esines hästi


«See on meie kõrgeim koht juunioride klassi teatesõidus. Edu valem? Usun, et üheks põhjuseks on kindlasti see, et heal tasemel töötavate treenerite ring on laienenud. Kõik neli meest harjutavad eri treenerite juures. Eesti Suusaliit kui organisatsioon hakkas oma esimesi vilju noppima,» arutles Alaver, kellele erilist heameelt valmistas tartlase Karel Tammjärve sõit.



«Karel on väga mitmekülgne. Ta suudab sõita sprinti ja tal on ka hea vastupidavus,» rõõmustas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles