Kaheksa kilo kergem Janar Talts tahab Itaalias tegijaks tõusta

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (palliga).
Janar Talts (palliga). Foto: Varese Cimberio

Janar Talts, kes pühapäevases Itaalia korvpalliliiga voorus tegi sealse karjääri parima mängu, rabab kõvasti trenni teha ja tahab sealses liigas tõsiseks tegijaks tõusta, vahendab basket.ee.

«Tunnen end siin normaalselt. Mida aeg edasi, seda paremini. Olen rahul,» sõnas Varese Cimberio mängumees Talts ajakirja Basketball värskes numbris. «Mänguliselt olen samuti Itaalia liigaga kohanenud, esialgu oli ikka raske.»

Taltsi sõnul valmistas talle esialgu, eriti võrreldes Venemaaga, peavalu kohtunike vile, mistõttu vilistati talle hooaja alguses ohtralt ründevigu.

«Nüüd oleme treeningutel sellega vaeva näinud, et neid eksimusi nii palju ei tuleks. Liikuvust on ka lisandunud. Olen kaalust päris korralikult alla võtnud (8kg - toim),» lisas Itaalias puhtaks keskmängijaks trimmitud Talts.

Treeningu vilju oli pühapäevases võidumängus igatahes juba ka selgelt näha, sest rekordiliselt mänguaega (23min) teeninud Talts hiilgas mitme ilusa pealtpanekuga ning kogus 13 punkti (kahepunktivisked 6/7, kolmepunktivisked 0/0, vabavisked 1/1), 8 lauapalli, 4 resultatiivset söötu ja 3 vaheltlõiget.

«Üritan hooaja võimalikult hästi lõpetada ning eks siis näha ole, kus ma järgmisel aastal mängin. Tahaksin Itaalia liigas tõsisemaks tegijaks tõusta. See pole ju paha, tegemist on ikkagi Euroopa ühe kõvema liigaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles