Räikkönen: reedel võin vabalt viimane olla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Lotuse meeskonna autod ei liikunud vormel-1 Hiina GP tänastel vabatreeningutel sugugi loodetud tempoga, kuid sõitjad Kimi Räikkönen ja Romain Grosjean võistluse pärast ei muretse.

Kimi Räikkönen oli esimesel vabatreeningul koguni viimane ning sai teisel alles 13. aja. Romain Grosjean sõitis välja 15. aja. Kahel esimesel etapil Austraalia ja Malaisia palavuses head hoogu näidanud Lotus pole suutnud kohaneda Hiinas valitseva suhtelise jahedusega.

«See pole ebatavaline, et auto pole reedel täiuslik,» kommenteeris Räikkönen MTV3-le. «Pole vahet, kui oleme reedel rajal kõige aeglasemad – peaasi on ülejäänud nädalavahetusel head kiirust näidata.»

Soomlase arvates läksid reedesed treeningud asja ette, sest meeskond sai tingimuste kohta hulgaliselt vajalikku infot. «Nüüd tuleb andmeid analüüsida ja auto vastavalt käituma panna, sest tahame olla kiiremad kui kahel eelmisel võistlusnädalavahetusel,» lausus ta.

«Hommikused olud olid pisut kummalised ja päevasel sessioonil oli meil liiklusega probleeme,» lisas Grosjean. «Kahe palavas kliimas peetud sõidu järel ei ole me päris seal, kus tahaksime olla, osalt jaheda õhu tõttu.» Hiinas küündis õhutemperatuur hommikul 15 kraadini, pühapäevaseks võistluseks ennustatakse 18 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles