Käsipalli meistriliigas algavad poolfinaalid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti (valges).
Põlva Serviti (valges). Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peetakse täna esimesed poolfinaalmängud, kus kohtuvad Põlva Serviti – HC Viimsi/Tööriistamarket ja HC Kehra – Viljandi HC. Finaali pääseb kolme võiduga.

19.04. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti – HC Viimsi/Tööriistamarket

Omavahelised mängud. Põhihooaeg. 1. ring: 32:23; 2. ring: 37:17; 3. ring: 33:21; 4. ring: 34:15.

Otse nelja parema hulka saanud Serviti ja veerandfinaalis mängudega 2:0 Põlva alistanud Viimsi/Tööriistamarketi omavahelised kohtumised põhiturniiril suurt intriigi ei pakkunud. Tiitlikaitsja Serviti võitis kõik neli duelli keskmiselt 15-väravalise ülekaaluga. Põlvalaste peatreenerit Kalmer Mustingut pole suur edu aga uinutanud. «Viimsi pakkus vähemalt veerandfinaali teises kohtumises head käsipalli,» ütles Musting. «Praegu on käsil play-off, kus võrreldes põhiturniiriga näidatakse teistsugust mängu. Matšid muutuvad pingelisemaks ja vaevalt, et Viimsi meile midagi kergelt ära annab. Neil on koosseisus suurte kogemustega mehi, kes oskavad ennast tähtsatel momentidel kokku võtta. Olen oma mängijatele juba selgitanud, et vastast alahinnata ei tohi.»

Kuna põhiturniiri võitja Serviti oli veerandfinaalidest vaba, siis on neil olnud rohkem kui kolmenädalane mängupaus. Mustingu sõnul võib see vähemalt esimeses poolfinaalis oma mõju avaldada. «Tegime vahepeal üldfüüsilist treeningut ja seetõttu pole pallitunnetus hetkel kõige parem,» lausus Musting. «Kui pall ei püsi käes, siis kannatab ka taktika. Aga usun, et juba teises mängus saab pilt parem olema.»

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen poolfinaalide eel pingeid ei tunne. «Põhiturniiri põhjal on meil raske võitu loota,» ennustas ta. «Peame üritama madalat tempot hoida ja kui suudame ennast kokku võtta, siis 15-väravalist kaotust ehk ei saa.»

Pinnonen ei usu, et pikk paus Servitile mõju avaldab. «Ega siin vahet ole, heal tasemel on nad ju ikkagi,» lisas Pinnonen ja kiitis ka enda hoolealuseid. «Me oleme viimasel ajal küllaltki hästi mänginud. Põhiturniiri lõpus saime Viljandist jagu 11 ning Teises veerandfinaalis Põlvast 13 väravaga. Hiljutistest mängudest pole meil ainult esimene veerandfinaal Põlva vastu, mille võitsime lisaajal, kõige paremini välja tulnud.»

20.04. (kell 18.30) Kehra Spordihoone: HC Kehra – Viljandi HC

Omavahelised mängud. Põhihooaeg. 1. ring: 26:21; 2. ring: 29:19; 3. ring: 28:24; 4. ring: 27:38.

Kehra oli põhiturniiril Viljandist üle kolmel korral, ainus kaotus saadi viimases ringis vahetult pärast triumfi Balti liigas. Tookord otsustasid kehralased minna Viljandisse teise koosseisuga, kuid niimoodi mulkidele vastu ei saadud.

Kehra pole sarnaselt Servitile pidanud kolm nädalat ühtegi mängu. «Pärast põhiturniiri lõppu pisut puhkasime ja siis hakkasime poolfinaalideks valmistuma,» tutvustas Kehra peatreener Jüri Lepp meeskonna tegemisi. «Mängijate vorm on tõusuteel ja ega enam taganemisruumi olegi. Nüüd loevad vaid võidud.»

Viljandi vastu on Kehra favoriidi seisuses, ent see Leppa ei sega. «Me peamegi Viljandi vastu soosikud olema,» ütles ta, kuid lisas, et lihtsaid mänge oodata ei ole. «Viljandi tegutseb meie vastu rahulikult ja mängib pikka rünnakut. Lisaks sellele on nad kaitses sitked.»

Kuna Kehra puurisuul seisavad endised viljandlased Mikola Naum ja Aleksander Tund, siis mulkide juhendaja Marko Koksi meelest võivadki väravavahid seeria ära otsustada. «Eriti Naumi ees on mõnel meie mängijal aukartus,» tunnistas Koks. «Peame sellest üle olema ning kaitse hästi toimima saama. Pallikaotusi me endale lubada ei tohi, sest Kehra karistab need kiirrünnakutega ära.»

Kuigi teise veerandfinaali lõpp Tapa vastu vajus Viljandil ära, hindas Koks mängupilti heaks. «Teisel poolajal tekkis mõnel meie mängijal tunne, et kohtumine on juba tehtud. Seetõttu sai Tapa vahet vähendatud,» kurjustas Koks. «Muidu oli meie poolt täiesti normaalne esitus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles