20-40 protsenti Saksamaa sportlastest tunnistas dopingu tarvitamist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Antidopingu juhatuse liige ja spordibioloogia professor Kristjan Port kommenteeris Vikerraadio saatele «Uudis+», kuidas Saksamaal tehtud küsitluse kohaselt 20-40 protsenti sportlastest tunnistasid, et on dopingut tarvitanud, kirjutab ERR Sport.

«Siin on kasutatud sellist omapärast metoodikat, kus vastaja isikut ei saa tuvastada ja väidetavalt inimesi huvitab ka tõtt rääkida,» rääkis Port.

«Saksamaal mõne aasta eest läbiviidud uuringus saksa tippsportlasi küsitleti moel, kus nad said ausalt vastata turvaliselt. See on ainuke tõe kriteerium, et inimesed väljendasid enda suhtumist dopingusse ja enda kontakte ja dopingukasutamise kogemusi,» ütles Port ja lisas, et uuringu tulemuste kohaselt võib väita, et 20-40 protsenti Saksamaa sportlastest on dopinguaineid kasutanud.

Saksamaa biokeemia doktor Mario Theivis on kinnitanud, et maailmas on kuni sadakond dopinguainet, mille kasutamist ei saa kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles