NBA skoorikuningaks tõusis kolmandat aastat järjest Kevin Durant

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oklahoma City Thunderi Kevin Durant oli komandat hooaega järjest põhihooaja parim korvikütt.
Oklahoma City Thunderi Kevin Durant oli komandat hooaega järjest põhihooaja parim korvikütt. Foto: Sue Ogrocki/AP

Oklahoma City Thunderi 23-aastane liider Kevin Durant tegi NBA ajalugu, kui temast sai liiga ajaloo noorim kolmekordne skoorikuningas.

206 cm pikkune USA koondise ääremängija osales möödunud hooajal kõigis 66-s põhihooaja kohtumises, kogudes suurepärase tabavuse juures keskmiselt 28 punkti mängus. Läbi korvirõnga läks 49,6 protsenti väljakult sooritatud visetest, kirjutab basket.ee.
Ka möödunud ja ülemöödunud hooajal kerkis NBA parimaks punktikütiks just Durant, kes mullu viskas keskmiselt 27,7 ja tunamullu 30,1 punkti mängus.
Teise koha sai tänavu NBA kõigi aegade paremuselt viies skooritegija Kobe Bryant, kes viskas keskmiselt 27,9 punkti mängus.
Duranti saavutus on tähelepanuväärne juba selle poolest, et näiteks Michael Jordan jõudis kolme tiitlini alles 25 aasta vanuselt. Neli tiitlit järjest on suutnud NBA ajaloo jooksul võita vaid kaks mängumeest - Wilt Chamberlain ja Michael Jordan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles