Kas seitse on tänavu Kevin Korjuse õnnenumber?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjuse teine hooaeg vormel-Renault’ sarjas võib kujuneda tulevikku arvestades otsustavaks.
Kevin Korjuse teine hooaeg vormel-Renault’ sarjas võib kujuneda tulevikku arvestades otsustavaks. Foto: Liis Treimann

Sel nädalavahetusel vormel-Renault 3.5 sarjas number seitsme all avastardi tegev Kevin Korjus peab rinda pistma äärmiselt tugevate konkurentidega, kelle seas on nii vormel-1 sarja testisõitjaid kui ka eri sarjades esikolmikukohti noppinud mehi.


Tech1 meeskonnas jätkava Korjuse hinnangul võib sarjavõidust mõelda koguni kümmekond pilooti ning osalejate nimekirjale pilku heites võib liigitada selle hinnangu pigem isegi tagasihoidlikuks. Eestlase esituste parim lakmuspaber on mõistagi tiimikaaslane Jules Bianchi. 22-aastane itaallane sai mullu tuleristsed Ferrari testisõitjana vormel-1 sarjas ning täidab tänavu sama rolli Force India meeskonnas.

Hooajaeelsetel testidel näitas pidevalt head minekut eelmisel aastal aste madalamat Renault 2.0 sarja valitsenud Robin Frijns (Fortec). 20-aastane hollandlane võitis mullu viis sõitu ja ei jäänud kordagi esiviisikust välja. Tema tiimikaaslaseks on kolumbialane Carlos Huertas, kes pälvis mullu kolmanda koha Briti vormel-3 sarjas.

Tänavu sarjas osalevast 26 piloodist koguni pooled on uustulnukad. Neist üks ohtlikumaid tandemeid on Forteci meeste kõrval nimeka Carlini tiimi sõitjatepaar Kevin Magnussen ja Will Stevens. Taani kuulsaima vormel-1 piloodi Jan Magnusseni poeg Kevin lõpetas mullu teise kohaga Briti vormel-3 sarja, Stevens sai neljanda koha Renault 2.0 sarjas.

Mullu kokkuvõttes kuuenda koha saanud Korjusest eespool lõpetanud meestest jätkab tänavu vaid kolmas mees Alexandre Rossi. Sarjavõitja Robert Wickens on lahkunud DTM-sarja ning kereautodele kolis ümber ka Carlos Costa. Jean-Eric Vergne ja
Daniel Ricciardo tegid aga hüppe vormelimaailma tippu – Toro Rosso meeskonna ridades on mõlemad F1-sarjas juba punktegi noppinud.

Kindlasti on «küsijate» seas ka koos Korjusega Lotuse ja Gravity kompanii ühisesse noorte sõitjate programmi kuuluv Richie Stanaway. Teine Lotuse tiimi sõitja on mullune Saksamaa vormel-3 sarja teine mees Marco Sørensen.

Testidel on pidevalt tipus olnud ka GP3-sarjast saabunud šveitslane Nico Müller (Draco Racing) ja Sam Bird ISRi meeskonnast. Hea kiiruse näib olevat leidnud Korjuse mullune tiimikaaslane Arthur Pic (DAMS). Aragoni etapi mõlemal reedesel vabatreeningul sõitis parima aja välja just tema.

Eeldusel, et Moskva ringrada valmib õigeks ajaks, peetakse tänavu üheksal rajal 18 sõitu. Oma koha pidi kalendris loovutama Monza etapp.

VORMEL-RENAULT 3.5 SARI

•    5.–6. mai Aragon

•    26.–27. mai Monaco

•    2.–3. juuni Spa

•    30. juuni – 1. juuli Nürburgring

•    14.–15. juuli Moskva

•    25.–26. aug Silverstone

•    15.–16. sept Hungaroring

•    29.–30. sept Paul Ricard

•    20.–21. okt Kataloonia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles