Force India meeskonna juht kirus saamatuid tuletõrjujaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Williamsi garaažis.
Tulekahju Williamsi garaažis. Foto: SCANPIX

Force India vormelimeeskonna boss Bob Fearnley kritiseeris teravalt Barcelona ringraja tuletõrjujate käitumist eilse etapi järel, kui Williamsi tiimi boksis puhkes ootamatult tulekahju.

«Ebakompetentne on nende inimeste tänase tegutsemise iseloomustamiseks väga tagasihoidlik sõna,» lausus Fearnley Sky Sportsile. «Neid ei treenita mitte kuidagi, nad ei ole läbinud ainsatki harjutust. Tahtsin minna vaatama, kuidas mu mehaanikul läheb, ja pidin ennast sõna otseses mõttes nende vahelt läbi murdma,» pahandas Fearnley.

«Rajatöötajate väljaõpe tuleb tõsiselt luubi alla võtta. Olen väga pettunud,» lõpetas Fearnley.

Umbes poolteist tundi pärast võidusõidu lõppu Williamsi boksis tõenäoliselt kütuseaurude süttimise tagajärjel puhkenud kahjutuld asusid esmalt kustutama Williamsi, Force India ja Caterhami ning teiste meeskondade mehaanikud. FIA tänase teate järgi osutasid arstid esmaabi 31 inimesele, kellest enamik oli sisse hinganud mürgist suitsu. 24 neist on juba kodusele ravile lubatud, seitse toimetati aga edasi kohalikku haiglasse.

Kõige rängemalt sai kannatada üks Williamsi meeskonna liiga, kellel on esialgsete andmete põhjal põletushaavad 40%-l keha pinnast. Kaoses kehastus kangelaseks ka meeskonnale etapivõidu toonud Pastor Maldonado, kes kandis enda turjal boksist välja oma 12-aastase kipsis jalaga onupoja Manueli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles