Slovakkia lükkas MMil suurfavoriidi Kanada konkurentsist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia mängijad Kanadale löödud väravat tähistamas.
Slovakkia mängijad Kanadale löödud väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Jäähoki MMi esimeses veerandfinaalis valmistas suurüllatuse Slovakkia, kes alistas 4:3 MMi ühe suurfavoriidi Kanada.

Slovakkia asus kohtumist Tomas Kopecky tabamusest juhtima, kui mängitud oli 5.57. Seejärel suurendas Miroslav Satan Slovakkia eduseisu.

Esimese kolmandiku lõpus vähendas Evander Kane Kanada kaotusseisu ning teisel kolmandikul viisid Jeff Skinneri ja Alexandre Burrowsi tabamused juba Kanada 3:2 juhtima.

Kui mängitud oli 53.25, siis suutis Slovakkia poolel Milan Bartovic matši seisu viigistada 3:3-le. Seejärel sai Slovakkia mängida kaks minutit arvulises ülekaalus, kuid see veel tulu ei toonud. Siis sõitis aga Kanada mängumees Ryan Getzlaf ohtlikult vastasele sisse ning vigastas tema põlve. Getzlafile määrati selle eest 5+20 minutiline karistus. Vaid neli sekundit pärast intsidenti viskaski Michal Handzus slovakkide võiduvärava.

Samad meeskonnad kuulusid MMil ka ühte alagruppi ning siis võitis Kanada 3:2. Kanada oli H-alagrupi parim ning Slovakkia pääses veerandfinaali viimasena ehk oma grupi neljandana.

Poolfinaalis läheb Slovakkia nüüd vastamisi Rootsi ja Tšehhi vahelise matši võitjaga. Rootsi ja Tšehhi lähevad vastamisi täna kell 21.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles