Räikkönen vaidleb uute rehvide kritiseerijatele vastu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Kimi Räikkönen ei ole nõus arvamusega, et vormel-1 sarja uued rehvid mõjutavad autode käitumist liiga palju. Lotuse piloodi arvates on hoopis suurem roll kütusekogustel.

Mitmed sõitjad eesotsas seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheriga on kiirelt kuluvate Pirelli rehvide aadressil teravalt sõna võtnud, ent soomlase meelest on palju tähtsam tankimispeatuste keelamine. «Minu meelest ei ole vormel-1 olemus uute rehvide tõttu eriti muutunud,» vahendab Turun Sanomat Räikköneni sõnu. «Küsimus on autos olevas kütusekoguses. Ma usun, et kui startides paagis olev kütus lisaks kaalu vaid 50-60 kilo jagu, ei tekiks mingeid probleeme,» ütles soomlane.

«Varem tegime tankimispeatuse iga paarikümne ringi tagant. Minu meelest oleks Michelinide ja Bridgestone’ide puhul samasugused probleemid ilmnenud, kui oleksime pidanud täispaagiga startima. Pirelli rehvid on kvalifikatsiooni jaoks sobivad, sest haarduvad hästi. Kokkuvõttes on tegu igati heade rehvidega,» lausus Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles