Girol vahetus taas liider, Kangert kaotas aega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giro d'Italia tänase etapi võitis Matteo Rabottini.
Giro d'Italia tänase etapi võitis Matteo Rabottini. Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuri täna sõidetud 15. etapi võitis itaallane Matteo Rabottini (Farnese Vini), tuuri liidriks tõusis taas hispaanlane Joaquin Rodriguez (Katjusha), kirjutab rattaprofid.ee.
 

Rabottini põgenes koos Guillaume Bonnafondiga (AG2R) peagrupist kohe etapi alguses. Tõusude alates aga pani itaallane sisse uue käigu ning jäi üksi ette. Viimasel kilomeetril sai küll favoriitide grupist rünnanud Rodriguez ta kätte, kuid finishijoone ületas esimesena ikkagi Rabottini. Rodriguez sai teise koha ning 23 sekundit hiljem lõpetanud Alberto Losada (Katjusha) kolmanda koha.

Tanel Kangert kaotas tänasel etapil võitjale 10.24 ning sai kirja 47. koha.

Kokkuvõttes tõusis Rodriguez taas liidriks, Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) langes teisele kohale ning kaotab liidrile nüüd 30 sekundit. Kolmandaks tõusis itaallane Ivan Basso (Liquigas, +1.22). Kangerti meeskonnakaaslased Paolo Tiralongo ja Roman Kreuziger on vastavalt neljandal ja viiendal kohal. Kangert ise on 41. kohal, kaotades liidrile 25.15.

Homme on Girol puhkepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles