A-alagrupp

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune jalgpalli EM-finaalturniir peetakse Poolas ja Ukrainas 8. juunist kuni 1. juulini.
Tänavune jalgpalli EM-finaalturniir peetakse Poolas ja Ukrainas 8. juunist kuni 1. juulini. Foto: SCANPIX

A-alagrupp

Poola

Kreeka

Venemaa

Tšehhi

Tänavune korraldajamaa Poola pääses esimest korda EM-finaalturniirile neli aastat tagasi. Toona kuulus Poola B-alagruppi koos Horvaatia, Saksamaa ja Austriaga. Poola mängis Austriaga 1:1 viiki, kuid lõpetas alagrupi viimase kohaga.

Kreeka on varem EM-finaalturniiril mänginud kolmel korral ja kui 1980. ja 2008. aastal piirduti alagrupifaasiga, siis 2004. aastal tuli Kreeka Euroopa meistriks, alistades finaalis 1:0 korraldajamaa Portugali.

Venemaa on EM-finaalturniiril mänginud üheksal korral, 1960. aastal tulid ka Euroopa meistriks. Kolmel korral on Venemaa saanud 2. koha. Neli aastat tagasi jäädi poolfinaalis alla hilisemale võitjale Hispaaniale.

Tšehhi on pärast iseseisvumist iga kord EM-finaalturniirile pääsenud, tänavu mängib Tšehhi EMil viiendat korda. Tšehhoslovakkia tuli 1976. aastal Euroopa meistriks, kuid iseseisvunud Tšehhi senine parim tulemus pärineb 1996. aastast, kui jõuti finaali, kus jäädi lisaajal alla Saksamaale. Neli aastat tagasi Tšehhi alagrupist edasi ei pääsenud.

Mängud:

8. juuni kell 19.00 Poola – Kreeka

8. juuni kell 21.45 Venemaa – Tšehhi

12. juuni kell 19.00 Kreeka – Tšehhi

12. juuni kell 21.45 Poola – Venemaa

16. juuni kell 21.45 Tšehhi – Poola

16. juuni kell 21.45 Kreeka – Venemaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles