Inglismaal testitakse väravajoonetehnoloogiat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise MMi kaheksandikfinaalis vaatas Saksamaa väravavaht Manuel Neuer, kuidas Frank Lampardi löödud pall tema väravas käis, kuid kohtunikele jäi see märkamata. Tänu väravajoonetehnoloogia kasutuselevõtule ei tohi tulevikus selliseid asju enam ette tulla.
Eelmise MMi kaheksandikfinaalis vaatas Saksamaa väravavaht Manuel Neuer, kuidas Frank Lampardi löödud pall tema väravas käis, kuid kohtunikele jäi see märkamata. Tänu väravajoonetehnoloogia kasutuselevõtule ei tohi tulevikus selliseid asju enam ette tulla. Foto: SCANPIX

FIFA andis rohelise tule, et testida 2. juunil Inglismaa ja Belgia vahelisel sõpruskohtumisel väravajoonetehnoloogiat.

Hawkeye-nimeline süsteem pannakse Wembley staadionile Inglismaa koondise peatreeneri Roy Hodgsoni esimeseks mänguks koondise eesotsas.

Kui kohtumise ajal peaks olema väravakahtlusega olukordi, siis kohtunikuni Hawkeye poolt saadud informatsioon  seekord veel ei jõua. Kogu info jääb ainult testijate teada.

Kui katse peaks olema edukas, siis võib FIFA väravajoonetehnikat ametlikult kasutama hakata juba juulis, kirjutab Daily Mail.

Konkureerivat süsteemi, GoalRefi, testitakse Taani kõrgliigakohtumistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles