Finaali uks jäi Kanepile suletuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi ei suutnud eile maailma 58. reketile Virginie Razzanole vastu hakata.
Kaia Kanepi ei suutnud eile maailma 58. reketile Virginie Razzanole vastu hakata. Foto: Reuters / Scanpix

Dubais kahe miljoni dollari suuruse auhinnafondiga kõrgetasemelisel turniiril finaali ukse taha jäänud Eesti parimat tennisisti Kaia Kanepit väljalangemine ei heiduta – turniir läks ju erakordselt hästi.


«Ega ma kaua põe,» selgitas Kanepi pärast valusat kaotust maailma 58. reketile Virginie Razzanole.



Kanepi arvates oleks patt erakordselt eduka turniiri üle liigselt nuriseda – võistluse kolmandas ringis alistas Eesti neiu ju kõigi suureks üllatuseks maailma kolmanda naistennisisti Jelena Jankovici.



«Loomulikult jään rahule! Varem pole ma niivõrd kõval turniiril nii kaugele jõudnud,» tunnistas ta. «Natuke pettumust muidugi valmistab, et niimoodi lõpetasin, aga ega iga päev ei saagi hästi mängida.»



Eile ei küündinud eestlanna mäng kaugeltki oma tavapärasele tasemele. Maailma edetabelis 24. kohal paikneva Kanepi mäng lagunes pärast esimest geimi, neiu tegi palju vigu ning prantslanna võitis ootamatult ülekaalukalt 6:1, 6:2.



«Enesekindluses küll küsimus polnud, ma olen teda ju varem võitnud,» arutles Kanepi, lisades, et pigem hakkas tunda andma pikk võistlusnädal. «Vastane oli minust tunduvalt särtsakam. Eks see on ka väga raske nädal olnud. Iga päev olid mängud ja ühtegi kerget kohtumist polnud.»



Varem on Kanepi ja Razzano kohtunud viiel korral, kusjuures enne eilset jäi viimases kahes kohtumises peale Kanepi. Üldseis on nüüd aga 4:2 Razzano kasuks. «Ta mängis paremini kui eelmistel kordadel,» selgitas eestlanna.



Tenniseässa arvates tuleb sellised kehvad kohtumised kiirelt seljataha jätta ning tulevikule keskenduda. Seda enam, et tipptennisistide võistluskalender paiskab mängijaid iga nädal maailma erinevatesse nurkadesse turniiridele.



«Arvan, et ükski kaotus ei tee mind nii väga kurvaks. Kaotus on kaotus ja neid tuleb ikka ette,» mõtiskles ta. «Mida kergemalt seda üle elan, seda parem on mul minna järgmisesse trenni või järgmisele mängule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles