Kangert tegi Girol hea sõidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana

Itaalia velotuuril täna kavas olnud mägise etapi võitis Astana meeskonna üks liidritest Roman Kreuziger. Tema meeskonnakaaslane Tanel Kangert sai 24. koha.

Kaks päeva tagasi ebaõnnestunud Kreuziger oli täna hoopis paremas hoos. Kui üleeile jäi ta favoriitidest maha päeva eelviimasel tõusul, siis täna ta hoopis ründas seal. Kreuziger püüdis kinni kõik varem peagrupist põgenenud ratturid ning võttis võidu. Teise koha sai kanadalane Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) ning kolmas oli hispaanlane Joaquin Rodrigues (Katjusha), kirjutab rattaprofid.ee.

Taas päev otsa truult Kreuzigeri aidanud Kangert pidas favoriitide grupis vastu viimase tõusu keskpaigani ning ületas lõpujoone 3.10 võitjast hiljem. Sellega oli ta ka paremuselt teine Astana rattur.

Kokkuvõttes läheb homsele eelviimasele etapile liidrina Rodriguez, Hesjedal kaotab talle nüüd aga vaid 17 sekundit. Kolmandaks tõusis täna 4. koha saanud Michele Scarponi (Lampre). Kangert tõusis kokkuvõttes 30. kohale.

Homme on tuuril kavas veel üks mägine etapp ning Giro d’Italia lõpeb pühapäeval 30km temposõiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles