EM-finaalturniiri korraldavad kas Eesti ja Soome või Bulgaaria ja Itaalia

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis Pärnu spordihallis.
Eesti võrkpallikoondis Pärnu spordihallis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Koos Soomega 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri korraldusõigust jahtiva Eesti kõrvale tõusis teine ühiskandidatuur, kui võrkpallipidu soovivad endale ka tugevad võrkpallimaad Bulgaaria ja Itaalia.

Varem oli kuulda, et 2015. aasta EMi soovivad ühiselt võõrustada Holland ja Belgia, kuid mais lõppenud tähtajaks rohkem taotlusi ei esitatud, vahendab volley.ee.

Soome ja Eesti ühise korralduse plaan näeb ette, et pooled alagrupimängud ja veerandfinaalid peetakse Tallinnas ning teine osa mängudest toimuks Helsingis, mis võõrustaks lisaks ka poolfinaale ja finaalkohtumist.

Soome on varem kahel korral EM-finaalturniir võõrustanud, kui kontinendi parimad selgusid põhjanaabrite juures 1977. ja 1993. aastal, Eesti suurturniiri seni korraldanud ei ole.

Ka naiste korraldusõiguse eest võitlevad kaks kandidatuuri, kuid ühiskandidatuure ei esitatud - võistluse viib läbi kas Holland või Venemaa. Lõplik otsus EM-finaalturniiri korraldamisõiguse kohta tehakse teatavaks sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles