Poola ja Venemaa fännid läksid juba kaklema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kell 21.45 kohtuvad jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel tulises vastasseisus võõrustajamaa Poola ja Venemaa. Varssavi politseil on täna juba korduvalt tulnud kahe koondise fänne lahutada.

Esimene intsident leidis aset ühe Varssavi vanalinnas, kui 50 poolakat ründas restoranis einestanud venelasi, pildudes neid suitsupommidega. Venelased osutasid vastupanu ja poolakad taganesid, kuid üks venelane sai rünnakus raske peatrauma, vahendab Sport-Ekspress.

Politsei jõudis kohale alles siis, kui intsident oli juba läbi saanud.

Teine vahejuhtum leidis aset Venemaa koondise fännide marsi ajal, kui kohale ilmusid ka Poola noorukid ja pärast vastastikust provotseerimist läksid poolakad venelastele kallale.

Esialgsetel andmetel sai kolm inimest vigastada, neist üks oli poolakas, teiste kohta andmed puuduvad. Kuna ka politseinikke loobiti kividega, otsustati venelaste rongkäik katkestada.

Poolakad üritasid Venemaa fänne rünnata ka enne rongkäigu algust, kuid siis suutis politsei kakluse kiiresti lahutada, olles sunnitud laskma hoiatuslaske ning kasutama veekahureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles