Video: Iirimaa poolehoidjad näitasid imelist fännikultuuri

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa jalgpallikoondise fännid.
Iirimaa jalgpallikoondise fännid. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel eile peetud Hispaania ja Iirimaa mängul näitasid iirlaste poolehoidjad, et jalgpallifänlus ei tähenda alati kaklemist ja huligaanitsemist, vaid on midagi hoopis enamat. Kuigi Iirimaa jäi Hispaaniale alla 0:4, toetasid fännid oma koondist lõpuni välja, mängu viimastel minutitel kõlas tuhandete fännide esituses Iirimaa rahvalaul «The Fields of Athenry».

Vaata videot!

Laul räägib 19. sajandil Iirimaad tabanud näljahädast ja toonastest rasketest aegadest, tänapäeval on sellest aga saanud Iirimaa spordifännide hümn.

Ka Iirimaa jalgpalliliit (FAI) tänas fänne suurepärase käitumise eest. «Tahaksime tänada oma fänne, kes tõestasid taas, et nad on maailma parimad. Nad suutsid staadionil tekitada fenomenaalse atmosfääri,» seisis FAI avalduses.

«Asi, mis meile sellest mängust kindlasti meelde jääb, on just lõpuminutitel ja lõpuvile järel fännide esituses kõlanud «The Fields of Athenry». Meie fännid teevad au nii meie riigile kui kogu jalgpallile,» lisas FAI tegevjuht John Delaney.

Ka Iirimaa koondislased kiitsid oma fänne. «Peame end kokku võtma. Vaadake meie fänne – nad laulsid isegi siis, kui olime 0:4 maas ja nad laulsid ka pärast lõpuvilet,» rääkis Sean St Ledger. «Ma pole kunagi midagi sellist näinud ja ilmselt ei näe ka. Loodetavasti saame neile mängus Itaaliaga natukenegi rõõmu valmistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles