Iirimaa fänne kiitnud itaallased ei pelga enam ühtegi vastast

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia koondise väravavaht ja kapten Gianluigi Buffon.
Itaalia koondise väravavaht ja kapten Gianluigi Buffon. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste C-alagrupi viimane voor pakkus sarnaselt A- ja B-alagrupile pinget viimaste sekunditeni ja lõpuks tagasid edasipääsu veerandfinaalidesse tiitlikaitsja Hispaania (alagrupi võitja) ja Itaalia (alagrupis teine).

Kui Itaalia oli Poznanis 2:0 Iirimaa alistanud, siis koheselt ei asutud veel võitu tähistama ning pingeliselt oodati Hispaania – Horvaatia vahelise kohtumise lõpptulemust. Lõpuks kui jõudis kohale teade, et hispaanlased on teeninud 1:0 võidu, siis algas ka itaallaste võidutants.

«Rasked võidud on kõige ilusamad ja meie jaoks oli kõige olulisem pääseda alagrupist edasi. Pärast meie kohtumise lõppu ootasin kannatamatult teise matši lõpuvilet. Nüüd ei karda me enam kedagi,» sõnas itaallaste avavärava löönud ründaja Antonio Cassano.

«Suutsime täna rünnakul luua palju häid olukordi ning loodetavasti suudame seda ka veerandfinaalis,» rääkis Itaalia koondise peatreener Cesare Prandelli. «Me väga tahtsime seda võitu. Olime kohati raskustes, kuid nüüd võime olla õnnelikud.»

Kohtumise järel leidsid mõlemad meeskonna kiidusõnu staadionil pealtvaatajatest enamuse moodustanud Iirimaa koondise fännide kohta. Kui iirlaste ründeässa Robbie Keane’i poolt oli loomulik koondise poolehoidjaid suurepärase toetuse eest tänada, siis saareriigi fännide suunas saatis tunnustavaid sõnu ka Prandelli.

Ilusa žestina käisid pärast lõpuvilet ja edasipääsu kindlustamist Iirimaa koondise fänne mõnusa kaasaelamise eest tänamas ka Itaalia rahvusesinduse mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles