Maailma enimteenivaks sportlaseks tõusis vangis istuv poksija

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather Jr.
Floyd Mayweather Jr. Foto: SCANPIX

Majandusajakiri Forbes avaldas iga-aastase nimekirja sajast enimteenivast sportlasest üle kogu maailma. Viimasel kümnendil nimekirja tipus trooninud golfimängija Tiger Woods langes kolmandaks, temast tõusid mööda poksijad Floyd Mayweather Jr ja Manny Pacquiao.

Seejuures kannab tabeli tippu tõusnud 34-aastane Mayweather praegu vanglakaristust, nimelt mõisteti ta süüdi koduvägivallas ja ta peab 87 päeva trellide taga veetma, vahendab ESPN.

Eelmisel aastal teenis Mayweather, hüüdnimega Money (Raha – toim), kahe matšiga koguni 85 miljonit dollarit.

Hiljuti tiitlimatšis Timothy Bradleyle kaotanud Pacquiao on nimekirjas Mayweatheri järel teisel kohal, tema sissetulek koos sponsorrahadega oli 62 miljonit dollarit.

2001. aastast maailma enimteeniva sportlase tiitlit kandnud Woods teenis 59,4 miljonit dollarit, neljandal kohal on 53 miljoni dollariga Miami Heati korvpallur LeBron James ning viies on tennisist Roger Federer, kelle sissetulek oli 52,7 miljonit dollarit.

Esisaja sisse mahtus aga vaid kaks naist – 26. kohal on tennisist Maria Šarapova 27,9 miljoni dollariga ning Hiina tennisist Na Li on 18,4 miljoni dollariga 81. kohal.

Vaata tervet nimekirja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles