Inglismaa koondis valmistub penaltiseeriaks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglaste peatreener Roy Hodgson.
Inglaste peatreener Roy Hodgson. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgon tunnistas intervjuus, et inglasi kummitav needus on endiselt õhus ja tema meeskond harjutab hoolsasti penaltite löömist.

«Kui juhendad Inglismaa koondist, siis on minevik alati mingil määral rõhumas. Kõike, mida teeme, võrreldakse minevikuga,» ütles Hodgon intervjuus ajalehele The Telegraph.

«Penaltite hirm on õhus sellepärast, et oleme kaotanud 11-meetri karistuslöökidega tähtsaid mänge ja see jääb nii veel pikaks ajaks.»

Kui vaadata ajalukku, on inglaste kartus täiesti mõistetav. Viimase 22 aasta jooksul on 11-meetri karistuslöökide tõttu suurturniidelt koju sõidetud neljal korral.

1990. aastal kaotati Lääne-Saksamaale MMi poolfinaali penaltiseerias 3:4. Kuus aastat hiljem oli taaskord vastaseks Saksamaa, kes alistas inglased nende kodus peetud EMi poolfinaalile järgnenud penaltiseerias seisuga 6:5.

Sellest järgmisel suurturniiril, 1998. aasta MMil, langesid inglased kaheksandikfinaalis Argentina vastu, kui penaltiseerias alistuti 4:3. Kõige värskem haav pärineb aga 2006. aasta MMilt, kui veerandfinaalis pakiti asjad pärast 11-meetri karistuslöökidega 1:3 kaotamist Portugalile.

«Oleme peale tavapäraseid treeninguid võtnud aega ja harjutanud penalteid,» ütles Hodgon.

«Samas võime me harjutada ükskõik kui kaua, lõpuks saab otsustavaks ikkagi keskendumine, enesekindlus ja võime kõik kõrvalised mõtted välja lülitada.»

Võimalike penaltilööjatena nimetas inglaste peatreener Steven Gerrardi, Wayne Rooneyt, Danny Welbecki ja Ashley Youngi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles