Miami Heat võitis ihaldatud meistritiitli

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miami Heat võitis tänavuse NBA meistritiitli, keskel karikaga finaalide parim mängija LeBron James.
Miami Heat võitis tänavuse NBA meistritiitli, keskel karikaga finaalide parim mängija LeBron James. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA tänavuseks meistriks tuli Miami Heat, kes ööl vastu tänast purustas koduväljakul Oklahoma City Thunderi 121:106 ning võitis seeria 4:1.

Miami tegi koduväljakul ühe hooaja parima mängu ning kohtumise saatus oli sisuliselt selge juba kolmanda veerandaja lõpuks, kui kodumeeskond läks pisikesele pausile 24-punktilises (95:71) eduseisus, vahendab basket.ee.

Kui tavaliselt teevad Miami poolel skoori peamiselt nende kolm tähtmängijat, siis otsustavas finaalmängus näidati tõelist meeskonnamängu, kus kahekohalise arvu punkte sai kirja koguni kuus mängijat.

Tulemuslikumaks kerkis Miami liider LeBron James, kes tegi kolmikduubli, kogudes 26 punkti, 11 lauapalli ja 13 korvisöötu. James pälvis igati õigustatult ka finaalide parima mängija autasu ehk MVP auhinna.

Chris Bosh lisas võitjate kontosse 24, seitse kolmepunktiviset tabanud Mike Miller 23, Dwyane Wade 20, Shane Battier 11 ja Mario Chalmers 10 punkti. Oklahoma parim oli 32 silma ja 11 lauapalli kogunud Kevin Durant.

Kui James sai üheksaaastase NBA karjääri jätkuks oma esimese meistritiitli, siis Miami Heatile oli see klubi ajaloo teiseks võiduks, sest karikas tõsteti peakohale ka hooajal 2005/2006.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles