Aigar Leok lõpetas enduro MM-etapil avapäeva viiendana

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: enduro-abc.com

Enduuro MM-sarja etapil Itaalias Castiglion Fiorentinos lõpetas Aigar Leok (TM) avapäeva klassi E3 viiendal kohal.

Esimene võistluspäev pani sõitjad tõsiselt proovile, lisaks ette valmistatud rajale pidid nad hakkama saama kohati lausa 40 soojakraadini tõusnud leitsakus.

Reedel sõidetud esimesel, nn publikukatsel oli Leok oma klassi 13. kohal. Laupäeva hommikul sõidetud katsetel olid Leoki kohad vahelduvad, ühe kolmanda koha juurde kuulusid kohad esikümne lõpus. Päeva teises pooles olid kohad juba paremad, oma klassi esikolmikus ja see tähendas mehele päeva kokkuvõttes viiendat kohta. 

«Ei alanud jah see nädalavahetus hästi, juba esimesel katsel kukkusin ja sinna kadus oma 10 sekundit. Samuti kukkusin täna hommikul mitu korda, kokku läks sinna oma 20 sekundit. Päeva teises pooles sain oma rütmi kätte ja kohad paranesid. Tingimused on siin üsna rajud, hetkel näitab termomeeter 40 kraadi sooja ja sellistes tingimustes seitse tundi sadulas olla pole lihtne. Nii mõnedki mehed, kes piisavalt vedelikku ei tarbinud, läksid siin tilgutite alla. Kokkuvõtvalt, arvestades hommikut, võib viienda kohaga rahul olla,»võttis Aigar Leok päeva kokku. 

Itaalia etapi avapäev oli E3 klassis eriline selle poolest, et esimest korda sellel aastal ei võitnud prantslane Christophe Nambotin (KTM), kes sarnaselt Leokiga ebaõnnestus esimesel katsel ja päeva esimeses pooles. Võitja oli David Knight (KTM), kes edestas teisena lõpetanud Nambotini 17,5 sekundiga. Kolmas oli Joakim Ljunggren (Husaberg), kes kaotas võitjale 48 sekundit. Leokil kogunes kaotust Knightile 1.41,3.

E1 klassis sai võidu Antoine Meo (KTM), E2 klassis aga Juha Salminen (Husqvarna).

Täna sõidetakse Itaalia etapi teine võistluspäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles