Taaramäe: täna oli lainehari jälle kõrgemal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tour de France'i tänasel etapil küll sageli pildis püsinud, ent lõpuks rahulikult 135. kohaga lõpetanud Rein Taaramäe kiitis, et pärast eilset pettumust oli täna enesetunne taas hea.

«Kavas oli 226 km koos kahe jubeda 12 km pikkuse Alpiga, mis sõideti esimese 100 km jooksul,» kirjeldas Taaramäe päeva oma blogis mänguportaalis paf.com.

«Esimesed 15 km olid siledad ja siis pauhti esimene kurjust kuulutav mägi. Juba enne tõusu sai päris suur punt eest ära, aga järgnev mägi pandi siiski põhjagaasiga. Mehed, kes eile aega kaotasid, üritasid kogu tõusu vältel ette gruppi saada ja nõnda päeva lõpuks minuteid võita. Sky asja rahulikult võtta ei saanud. Liiga ohtlikud mehed ründasid.

Tõusu üleval oli meid ehk 20-30 meest. Mul oli tunne OK. Hüppasin laskumisel Wigginsi tuulde ja nõnda sain ohutult ees olla, tegemata samal ajal liigseid spurte. All ootas meid 10 km pikkune sile osa, mis anti kõva tempoga, sest Skyle miski ei sobinud eest pundist. Korraks enne mäge võeti hoog alla, aga siis hakkasid mehed jälle võimu näitama ja paugutama. No ja siis andis Sky ka valusalt. Boasson Hagen tõmbas mäe nii valusalt ära, et üleval oli meid napilt kümme meest,» kirjutas Taaramäe.

«See 12-kilomeetrine mägi oli ropp – halb asfalt ja regulaarselt järsk. Kannatasin kilomeeter kilomeetri haaval, kuid üleval sain päris rahul olla, et 10 kutti alles ja ise ka. Arvasin, et olen täna täiesti sodi, aga võta näpust. Lainehari on jälle kõrgemale tõusnud ja nii see vist hakkabki sellel tuuril olema, kuna hooaja algusest suurt põhja all pole,» märkis ta.

«Kuna mägi anti nii valusalt, et ees atrõõvis olevad mehed ainult pudisesid pundist läbi, siis ei olnud enam atrõõvi olemusest aimu, kas keegi on ees, kui palju mehi jne…Andsin siis laskumisel natukene pedaali ja sain n-ö tasuta eest ära jõudu raiskamata. Mõtlesin, et saame esimesed mehed kätte, aga kui härra Sagan ka järele tuli, siis temaga polnud motti tööd teha.

Oleksin piltlikult tema jaoks ainult tööd teinud, aga päris jõudu ma ka ei raisanud, sest ees oli lihtne. Kui meil peagrupiga vahe juba 1 min 30 sek oli ja atrõõviga 1 minut, siis öeldi, et Greenedge annab taga pedaali, sest Goss tahab ju rohelist särki. Seega kadus igasugune mõte seal ees tõmmelda. Taga oli nii raske olnud, kui Greenedge ees sõitis, seega oligi hea ees haljaavat lasta. Sagan oleks ju atakkinud ka minuta. Viimased 100 km oli rahulik ja pool sellest matkati, kuigi pärast mägede ületamist oli tunne nagu oleks juba kogu distants läbitud, sest see esimene etapi pool oli niivõrd pikk!» lõpetas Taaramäe tänase etapi kirjelduse.

Sarnaselt tänasele loodab eestlane ka homme ennast järgmisteks päevadeks hoida. «Homme võiks ideaalis olla rahulik päev. Ei tea mis tuleb – sile etapp, aga võimalik küljetuul. Omal jageleda plaanis pole, teeks võimalikult vähe liigutusi, et Püreneedes midagi teha oleks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles