Taas tragöödia rallirajal: Tšehhis hukkus kaardilugeja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tšehhis Mlada Boleslavis toimunud Böömi autorallil juhtus traagiline õnnetus, milles hukkus kaardilugeja Bohuslav Ceplecha.

Mitsubishi Lancerit roolinud Martin Semerad tegi saatusliku avarii ralli kolmandal kiiruskatsel, kui auto läks märjal asfaldil libisema ja põrkas vastu puud. Kaardilugeja Ceplecha vigastused olid nii rängad, et ehkki abi jõudis kiirelt kohale ja ta toimetati kiiresti haiglasse, ei suutnud arstid 35-aastase mehe elu päästa. Kuigi helikopteriga viidi haiglasse ka Semerad, ei ole tema vigastused eluohtlikud - piloot murdis vaid rangluu. Ralli katkestati.

Kehvades ilmastikutingimustes peetud Böömi ralli näitas oma ohtlikkust juba esimestel katsetel, kui teelt sõitsid välja nii MM-sarjas osalev Mads Østberg kui ka kunagised MM-sarja piloodid Juho Hänninen ja Roman Kresta.

Viimase kümne aasta jooksul on Tšehhi ralliradadel juhtunud koguni kümme surmaga lõppenud õnnetust. Neist viimane leidis aset vaid kaks kuud tagasi, kui Cesky Krumlovi rallil toimunud avariis kaotas elu kaardilugeja Aleš Zimolka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles