Kalev/Cramo eesmärk on korvpalli Ühisliigasse püsimajäämine

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa Foto: Sille Annuk

Korvpall. Eile toimus Tallinnas korvpalli Ühisliiga alagruppide loosimine. Eestit esindava BC Kalev/Cramo vastaseks A-alagrupis on Venemaa klubidest Kaasani Uniks, Himki, Peterburi Spartak ja Samara Krasnõje Krõlja. Lisaks neile kuuluvad alagruppi veel Astana Kasahstanist, Vilniuse Lietuvos Rytas Leedust, Mariupoli Azovmaš Ukrainast, Zgorzeleci PGE Turow Poolast ja wild card’iga turniirile pääsev meeskond.



Wild card’iga turniirile pääsev meeskond selgub Kalev/Cramo peatreeneri Aivar Kuusmaa sõnul lähipäevil. See koht pidanuks kuuluma Ukraina klubile Kiievi Budivelnik, kuid asendaja ei pruugi tulla Ukrainast. «Vastaste kohta on praegu midagi raske öelda, tuleb oodata komplekteerimise lõpp ära ja siis vaatame,» kommenteeris Kuusmaa loosi.

Kalevi komplekteerimise kohta sõnas Kuusmaa: «Töötame selle kallal, aga praegu ei oska veel midagi eriti öelda. Augusti alguses oleme targemad, siis on USA suveliigad läbi ja teada, kes saab sealt pakkumise. Siis saame vabade mängijatega läbirääkimisi alustada.»

Kalev on eesoleva hooaja vastastest varem ühte alagruppi kuulunud Mariupoli Azovmaši, Himki, Astana, Krasnõje Krõlja ja Kaasani Uniksiga. Peetud on 14 mängu ning seni on kõik mängud kaotatud. Keskmine kaotus tuli 17,4 punktiga.

Alagrupist pääseb edasi kuus paremat meeskonda. Kaks esimest pääsevad otse veerandfinaali, neile järgnevad neli meeskonda jätkavad turniiri kaheksandikfinaalides.

«Meie eesmärk on püsimajäämine – alagrupist kaks viimast lähevad üleminekumängudele ja nende hulgast selguvad väljakukkujad,» ütles Kuusmaa hooaja eesmärkide kohta.

«Loodame pakkuda huvitavaid mänge ja kui saame sellega hakkama, siis tuleb vast publikut ka juurde. Üheks eesmärgiks ongi rohkem rahvast saali meelitada,» lisas peatreener.

Kalev/Cramo on liigas osalenud selle loomisest alates. Esimesel hooajal kaotati kõik kuus peetud mängu, teisel hooajal suudeti kümnest mängust võtta üks võit ning viimasel hooajal saadi 16 mängust kaks võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles