Kanepil luhtus võimalus olümpiamedalit püüda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepil olnuks hea võimalus Londonis medalit püüda, nüüd aga ei pruugi ta enam kunagi olümpial mängida.
Kaia Kanepil olnuks hea võimalus Londonis medalit püüda, nüüd aga ei pruugi ta enam kunagi olümpial mängida. Foto: Reuters/ScanPix

«Olümpiamängudel on teistsugune õhustik kui suure slämmi turniiridel, eelkõige ka sellepärast, et seal on nii palju teisi sportlasi minu riigist. Kuigi tennisistidele on suured slämmid kõige tähtsamad, oleks olümpiamedal ka väga suur saavutus,» unistas Eesti esitennisist Kaia Kanepi Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste ajal naistennisistide tegemisi kajastavale portaalile Women’s Tennis Blog intervjuud andes.


«Ateenas ja Pekingis ei saanud ma avamistseremoonial käia, kuna mul oli järgmisel päeval mäng, aga loodetavasti õnnestub mul seda Londonis teha,» lisas ta.

Paraku ei saa 27-aastane eestlanna ka Londonis avadefileest osa võtta, ent olukord on kahe eelmise olümpiaga võrreldes veelgi nukram – Kanepi jääb sootuks olümpialt eemale, kuna valu tegevad kannad pole siiani paranenud.

Mäletatavasti ei olnud Kanepi seis lilleline ka enne Ateena ega Pekingi olümpiat – kaheksa aastat tagasi murdis ta vahetult enne Ateena olümpiamängude algust jooksmas käies vasaku käe väikese sõrme luu, mis häiris tema tagakäelööki, neli aastat tagasi aga tehti talle kuu enne Pekingi olümpiat pimesooleoperatsioon ja esimese võistlusmängu mängis ta Hiina pealinnas pärast lõikust. Toona jõudis ta 3. ringi, kus pidi tunnistama kodupubliku lemmiku Na Li paremust, kokkuvõttes sai ta 9. koha.

Pärast väljalangemist tänavuste Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis tunnistas Kanepi, et peab kannavalu tõttu võistluspausi tegema, ega välistanud, et peab Wimbledonist või olümpiast loobuma.

«Ma ei tahaks pausi väga pikaks ajada, sest väga raske on siis jälle tagasi tulla. Aga kui pean Wimbledonist või olümpiast loobuma, siis pole midagi, ega ma seda pikalt põe. Pigem loobuksin Wimbledonist,» rääkis ta juuni alguses.

Esmalt tuligi tal Wimbledonist loobuda ning eile avalikustas ta oma kodulehel, et ultraheliuuring näitas, et kandade paranemine pole kulgenud soovitud kiirusega ja ta ei saa veel täie koormusega treeninguid alustada.

Kanepi raviarsti dr Madis Rahu hinnangul võib praegu koormuse lisamine kaasa tuua kokkuvõttes veelgi pikema võistluspausi.

«Täiesti kahju on, et ei saa seekord olümpiale minna. Ma ei teagi, kas mul enam see võimalus avaneb. Hetkel tahaksin ainult seda, et mu jalad oleksid terved ja saaksin ilma valuta tennist mängida,» kommenteeris Kanepi.

Alates eelmise aasta kevadest on Kanepi valutavate kannakõõluste tõttu pidanud kolm võistluspausi, neist pikim venis pisut enam kui kahe kuu pikkuseks, kui ta mullu pärast Wimbledoni avaringis konkurentsist väljalangemist enne US Openit ei mänginud. Praegu on käsil neljas puhkepaus.

Tänavu sai probleem alguse kevadel Estorili turniiril. Pärast Portugalis karjääri kolmanda WTA turniiri võitmist mängis ta küll kohe Madridis, ent kaotas avaringis ja otsustas seejärel Rooma turniirist loobuda.  

Veel pole teada, kui pikaks seekordne paus venib. Maailma edetabelis 16. kohal paikneva Kanepi kodulehe teatel sõltub võistluskarussellile naasmine lähinädalatel tehtavate lisauuringute tulemustest.

Eesti olümpiadelegatsiooni kuulub Kanepi loobumise järel  33 sportlast. Kokku on Eesti delegatsioon 73-liikmeline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles