McLareni meeskond püstitas boksipeatuste maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Buttoni boksipeatus Saksamaa GP-l.
Jenson Buttoni boksipeatus Saksamaa GP-l. Foto: SCANPIX

MLareni vormel-1 meeskond jäi küll eilsel Saksamaa GP-l võiduta, ent ühes arvestuses kuulus esikoht ikkagi neile - nimelt suutis boksimeeskond Jenson Buttoni autol rattad vahetada 2,31 sekdndiga, mis on uus rekord.

McLareni meestel õnnestus vanast rekordist koguni 0,3 sekundit kiirem olla. Seejuures pääses Button just tänu nimetatud peatusele ring hiljem boksi tulnud Sebastian Vettelist mööda ja sai teise koha, kui Vettelit hilisema reeglitevastase manöövri eest 20 sekundiga karistati.

«Meie boksipeatusi on varem kritiseeritud, kuid poisid tegid uskumatut tööd,» sõnas Button. «Nad andsid endast tõepoolest kõik ja see pingutus tasus end ära.»

McLareni meeskonna juhi Martin Whitmarshi sõnul oli nimetatud peatus otsustava tähtsusega. «Jensoni auto seisis paigal vaid 2,31 sekundit. See on üpris uskumatu ning annab tunnistust meeste pühendumisest sihikindlusest. Nad lihvivad oma tehnikat pidevalt,» lausus ta.

Varasem, vaid kuu aega tagasi püstitatud rekord kuulus muide samuti McLareni meeskonnale, kuid Buttoni tiimikaaslase Lewis Hamiltoni boksimeeskonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles