Raja: poolfinaali läheme väga julge tundega

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä pärast tänast sõitu.
Eesti neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä pärast tänast sõitu. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä sai Londoni olümpial oma eelsõidus 2. koha ja jõudis poolfinaali.

«Läks üpriski niimoodi, nagu tahtsime. Meeleheitlikku lõppu ei teinud, polnud mõtet ülearu punnitada,» kommenteeris paadi eessõudja Taimsoo. «Hea meel oli näha, et ka küllaltki kerge tõmbega püsisime Venemaal kannul.»

Eelsõidu võitiski Venemaa, kolmandana pääses edasi Prantsusmaa. «Üleeile õhtul saime küllalt mõnusa tõmbe kätte, üritame seda nüüd hoida,» vaatas Taimsoo järgmise sõidu suunas. «Kui tuul püsib samasugune, on see lihtne. Tehniline töö on paigas, nüüd on vaja litakas taha saada.»

Raja selgitas, et Eesti neljapaadile sobib paremini, kui on kerge allatuul. «Siis on koostööd parem jälgida, praktika on näidanud, et siis tuleb meil paremini välja. Aga kui tahad siin midagi saavutada, pead ikka iga ilmaga sõita oskama,» mõtiskles Raja.

Poolfinaali sõidab neljapaat 1. augustil. «Poolfinaali läheme ikka väga julge tundega, see on siin praegu kõige tähtsam sõit,» lausus Raja, pidades silmas neljapaadi tihedat konkurentsi. «Tänane sõit näitas ära, mis seis on. Otsest rahulolu ei tekita, aga andis teadmise, kuidas edasi võib minna. Usun, et me läheme iga sõiduga paremaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles