Piletiga huvilised ei pääsenud laskmisvõistlusel saali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik huvilised ei pääsenudki Pekingi olümpiavõitja Abhinav Bindra (keskel) ja teiste sportlaste võistlust jälgima.
Kõik huvilised ei pääsenudki Pekingi olümpiavõitja Abhinav Bindra (keskel) ja teiste sportlaste võistlust jälgima. Foto: SCANPIX

Kui mitmetel olümpiavõistlustel laiutavad tribüünil tühjad kohad, siis publikuhuvi laskmisvõistluse kvalifikatsiooni vastu tuli korraldajatele nii suure üllatusena, et kümned soovijad ei pääsenudki saali.

Täna peetud meeste 10 meetri õhupüssi kvalifikatsiooni ajal tunglesid saaliukse taga tosinad vihased pealtvaatajad, nõudes piletiga vehkides sisselaskmist. Probleemiks oli aga see, et tegu oli niinimetatud üldpiletitega, millele on selgelt märgitud – osal kvalifikatsioonivõistlustel pääsevad nendega saali ainult kiiremad kohalesaabujad.

Huviliste pahameelt see selgitus loomulikult ei kahandanud ja eriti raevunud olid need, kes olid tulnud vaatama tiitlikaitsjat, India laskesportlast Abhinav Bindrat. «Tulin pika maa Indiast siia ainult sellepärast, et seda võistlust vaadata. Kulutasin hirmsuure summa, aga nüüd ei lastagi mind sisse!» kurjustas Mohinder Lal, kes tutvustas end Reutersile kui India laskespordiametnikku.

Korraldajad lahendasid olukorra lihtsa põhimõttega – kui üks inimene saalist väljub, lastakse üks sisse. Ent kui 105 minuti pikkune kvalifikatsioonivõistlus oli kestnud tund aega, seisis ikka ukse taga kannatlikult järjekorras umbes 80 inimest.

Osalt oli saali ülerahvastatus tingitud ka oodatust suuremast meediahuvist. Rahvusvaheline laskeliit ISSF vabandas aga, et ei saa kedagi aidata. «Piletite jagamine ei ole meie töö ja me ei tea, kuidas seda täpselt tehakse,» lausus ISSFi kõneisik. «Me ei oodanud, et kvalifikatsioonist on huvitatud nii paljud meediaväljaanded.» Laskmisvõistlustel osalevad 108 riigi esindajad ja selles arvestuses kuulub laskmine olümpiaalade seas esiviisikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles